Proppmätt

Igår sa jag att jag hade den bästa "på-stranden-dagen" för den här sommaren. Det visade sig bli en lögn... IDAG var den bästa dagen! T och jag har varit på Bergafjärden och solat och badat idag.. Vattnet kändes som Medelhavet! Oooo I LIKE it! Solen krämade på lite extra idag också kändes det som - så just nu sitter man och är skapligt pepparkaka.

Innan vi åkte hemifrån i förmiddags lade jag några karrébitar i marenad till kvällens grillning..  Så nu sitter jag här proppmätt vid tangentbordet. Orkar inte så mycket mera. Magen står rätt ut. Med grillkött, bearnaissås och pommes kan det lätt bli så...  Men skit samma. Det e långt kvar nu till Beach 2009...

Nu återstår bara att samla ihop de sista krafterna för dagen och åka iväg på ICA ..   Kylen gapar tomt efter mitt livsviktiga elixir... Coca Cola Zero. Got to have it. Dör annars.

Imorgonkväll blir det hard rock halleluja igen. T spelar på hemmaplan! Jiihaa!

En heldag i Släda

Idag har jag haft en hääärlig sommardag! Jag har varit och hälsat på min pappa på Alnö. Först åkte vi ner till Slädaviken för att sola och bada.. Cirkus 20 grader i vattnet var det  - jätteskönt!  Sen åkte vi hem och åt god middag och hälsade på hans nyss hemkomna små American Miniature Horses... Tre små sötingar... å jag blev kär...

Här kommer några bilder på de små liven;


Jag och hingsten "Blue"... Se så liten och så söööt!!




Jag och Blue igen...  :)




Den andra hingsten "Golly" - som jag tyvärr inte fick till nån bra bild på.. för han stod hela tiden så nära hagen där jag inte nådde över så jag kunde hoppa in :)  Han är ännu mindre än Blue! 68 cm hög!



Åsså slutligen stoet som jag trooor hette "Twinkle Winkle" om jag minns rätt.. Å hon är dräktig och ska ha föl i april nästa vår!  iiih va kul!

Tack vare de här småfisarna
kommer jag hänga betydligt oftare på pappas gård..  Han ska köpa hem vagn och sele och börja körträna hingstarna.. å han har även börjat köpa hem små "agilityhinder" att hoppträna dom med..! Shit vad jag tycker det här är roligt...!! Känns som jag är 10 år igen.. å vill börja tjata om egen ponny ....  IGEN! ;)

Utmanad...

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Sara!

1. Vad åt du till frukost? Äggmacka

2. Lägg ut den senaste bilden du tagit på dig själv. Den senaste bilden jag tog SJÄLV på mig själv är mittenbilden här i bloggheadern..

3. Vem fick du ditt senaste sms ifrån? Conny (twinbrodern...)

4. Vilken färg har din dator? Svart och silver

5. När var du arg senast? Idag. (På bror..)

6. Ditt bästa minne från skoltiden? Att träffa mina bästa vänner VARJE dag!

7. Ditt sämsta minne från skoltiden? Krascherna med cykeln till och från skolan... lägg märke till pluralis..

8. Yoga eller löpning? Löpning...musik i lurarna å långnäsorna som sällskap

9. Spagetti Bolognese eller Oxfilé Provencale?
Spagetti Bolognese

10. Vilka tidningar läser du regelbundet? Sheltiebladet, Drömhem & Trädgård, Brukshunden, aftonbladet.se, st.nu

11. Favoritkaraktär i deckare? Ingen deckartjej.. jag gillar romaner... lättläst och tjejigt

12. TV program du aldrig missar?  Missar alltid det jag vill se... men försöker pricka in serier som Grey's, SATC och McLeod's Daughters (varav den sistnämnda är min favvo!)

13. Vem är du avundsjuk på? alla som har bokat utlandsresor..

14. Din bästa revansch? Selånger SK (mitt lag) vs Alnö IF... vi snackar fotboll nån gång sent 80-tal/tidigt 90-tal)

15. Din bästa respektive sämsta chef? Min bästa chef hade jag på mitt allra första jobb på Essef Service. Benny hette han. Den sämsta var helt klart Micael Bindefeld.

16. Mat som du aldrig någonsin kommer att äta. Orsak? Svarar som många andra här.. inälvsmat.

17. Offentlig person som du skulle vilja ta dig ett snack med? Josh Hartnett... eller Jon Bon Jovi.. hihi

18. Kaffe eller te? Kaffe

19. Skostorlek? 36

20. Hur ofta är du på IKEA? Ett par ggr i månaden i alla fall... är nog lite av en periodare!

21. Om du hade fem miljoner över - vad skulle du köpa? Ny bil, hus, båt till kärleken, resor och feta resecheckar till nära och kära!

Jag utmanar Ullis, Lindsey och Veronica!


Minis

Tänkte visa er ett litet kollage på några små sötnosar.. De är av rasen American Miniature Horses. De ska likna den ädla hästrasen arab men vara pyttepyttesmå..  :) Toksöta!


Klicka och se några praktexemplar av rasen;



Å nu det bästa av allt...!  Pappa har köpt in två hingstar och ett dräktigt sto till sin gård på Alnö! iiih! :)  Finns nämligen inte så många alls i Sverige. Jag ska åka ut och hälsa på de små liven nu i veckan tänkte jag.. å självklart ta bilder!

Tandoori

Imorse när jag vaknade var det ganska mulet på himlen.. blev rätt besviken eftersom jag hade längtat efter en dag i solen så jag kunde skrämma kroppen till att bli lite pepparkaka i alla fall.  Men efter bara några timmar så klarnade det upp och solen sken från en klarblå himmel = Pallviken nästa!

Där fanns fler med samma tanke och en hel armé som jag kände :)  Blev dock inget dopp för mig.. mer än till knäna. Där gick min gräns idag.. en riktig kruka.


Nu är jag precis nyss hemkommen från ett besök på Tandoori House. Trerätters middag på uteterrassen. Som sällskap hade jag pappa och hans fru, min lillasyster och min twinbrother. Gott och trevligt. Har inte träffat lillan på över ett halvår för hon har varit och pluggat i Holland,  så det blev en massa catching-up-surr över midda'n.

Proppmätt och ganska snäll och ska jag nu inta ryggläge framför TV:n.

Bye!

Lite nytt igen

Kunde inte låta bli att leka till lite nytt igen...


Samlar de tidigare layouterna i kategorin  "Tidigare bloggheaders" precis som förut :)

Detta var nr 3;




Med signaturbild 3;

I LOVE blommor!

Tänk så barnsligt förtjust jag blivit i blommor! Jag är ju uppväxt granne med en plantskola/blomstergård, så det kanske inte är så jättekonstigt ändå.. Där sprang jag ju och lekte var och varannan dag när jag var liten.. Så nånting verkar ha smittat av sig :)  Men tidigare har jag varken velat lägga de pengar eller tid som krävs för det.  Å nu tycker jag det är SÅ roligt!

De här "kryssbollarna" har nu fått plats i mina utekrukor..  Hoppas de ska klara att stå fina en bit in i oktober.. Nu ska jag bara försöka leta nån fin passande blomma till väggampeln bredvid dörren..



 



Sen kunde jag inte motstå att låta det senaste numret av Drömhem & Trädgård få följa med mig hem...




NU är det tid för en stund i solen bland mina blommor :)  Tänk sicken blom-nird jag gått å blivit...

Måndag

Det märks nu tydligt att det är semester-tider för mig...  Inatt kl. 02 var jag i fulla städartag här hemma. Klockan 02!?  Gillar inte att jag är så duktig på att vrida på dygnet...  måste skärpa mig lite nu den här veckan. För nästa måndag är det jobbdax igen..

Idag har jag börjat med brak och bång i alla fall. Rev ur sängkläderna nästan innan ens T han stiga upp ordentligt. Lite som Kalle Anka och Långben på husvagnssemester..  Effektivt!

Sen har jag rensat blommor och vattnat och plockat och vikit kläder m.m..  Massa små hemmabestyr.



Dagens resterande missions ser ut så här;

1. Åka ut till Plantagen för att hitta sensommarblommor till uteplatsen. Hög tid att plantera om i utekrukorna. Mina penséer ska få somna in nu...  Men de har stått fina länge! :)
 
2. Hem och plantera de inhandlade blommorna.

3. Fortsätta städningen och tvätten. (storstädning...)

4. Bronscha lite i solen..?

5. Laga middag tills kärleken kommer hem från stugan.

6. Ut och springa..  men det blir nog lite senare ikväll när maten är smält och värmen lugnat sig lite :)

Ha en bra måndag!

Diamonds are a girl's best friend...?

Emporio Armanis nye modell för Armani Diamonds for Men...  Josh Hartnett. Min andra kärlek. Eller en av dom.. Jag har ju ett gäng..  :) Men han ligger absolut bland Topp 3...

Gjorde ett litet snabbt collage av några favvobilder på honom... Klicka, se och njut...!


Mmmmmmmmmmmumma!

Nu
ska min största och första kärlek se en film vi hyrt..  Fortfarande 1 veckas semester kvar framför oss..  Hoppas på mera sol och badväder såklart!

Natti!

Curly Sue

Lördagen blev en kanondag igen med sol och bad på dagen, och sedan grillning och fest på kvällen.
Jag skrällde till och gjorde ordning mig till Miss Krull. Curly Sue   Tror det var flera år sen sist!


Vi hamnade till slutSmedjan i Sörfors och hade skitkul. Hemfärd i Cadillac så håret flög åt alla håll blev avslutet på kvällen.. 


Dagens bidrag till egobild.... Miss Curly



Idag blev den en ofrivillig på tok för lång sovmorgon.. En Ipren till "frukost" och vi ska nu dra iväg för ett dopp i nån sjö... kan inte missa en sån här dag helt - även fast vi klantat till oss och sovit bort det mesta av den tyvärr... 

Tjing!


Badkar

Nu är vi nyss hemkomna efter en dag på sjön. T har en liten motorbåt nere vid sjön nära stugan, så den har vi varit ute och myst med idag. VILKEN DAG!  Vi tog även en surfbräda på släp och turades om att leka säl... 

Vattnet var så varmt att vilken badkruka som helst kunnat bada.  Sjön var som ett enda stort badkar!


Nu ska jag ta mig en dusch och sen påbörja midda'n..  Tro om det blir grillning? Jag tror ja



En dag på stranden

"Det blir en dag på stranden...na na na na,
det blir en dag i sanden.. na na nana" 

*nynnar Ledin*

Hemma igen

Nu är vi hemma igen. SOM jag trivs i Spanien!  :)   Sån här sol ska det vara jämt och för alltid tycker jag..


Vår lilla minitripp till Stockholm var på tok för kort , men vi har haft det bara mys. Å med klarblå himmel och värmande sol hela tiden. Å det som egentligen inte är ett plus när man sitter i en bil 5 timmar utan air condition...å då snackar vi både tur och retur...  menmen, jag törs inte klaga för jag vill inte solen ska försvinna från mig nu..


Vi har gjort precis som jag förutspådde. Gått å gått å gått å gått å gått. Fötterna och arslet är ömma. Sen har vi ju såklart shoppat lite, åkt lite båt, ätit massa gott och myspartajat lite.. 


Visar bara en bild på oss från de här dagarna, men en bild sägs ju säga mer än tusen ord.....





Att stå på K-brunn tillsammans har jag hört ska betyda tur...?
Å skulle jag ha hört fel så tala inte om det för mig! hihi


On the road again

Då bär det av mot Stockholm strax! Är nog hemma igen på torsdag kväll... en liten snabbis som man säger


Lämnar er med det här söööta filmklippet..  ni måste hålla ut och se ända till slutet - trots den dåliga bildkvalitén! Det är i slutet det är som bäst!


Sini Eriksson & Sonic from Wilder Wine on Vimeo.

Mrs Cheng's

Ikväll blev det kyckling-/nudelwook till middag. Smarrigt värre...  å så lätt! Tack Mrs Cheng...





Från det ena till det tredje så drar jag och T ner till Stockholm å hälsar på kungen imorgon! Vi ska försöka kliva upp samtidigt me tuppen, så inte hela dagen går åt till bara nerresan..  Jag hoppas verkligen på finväder nu några dagar, men enligt de som spår så kan det nog bli rätt skapligt :)  Planen är bara att glida runt ett par da'r... dvs. shopping, glass i Gamla stan, kanske nån båttur, en sväng på Djurgår'n, promenera promenera promenera - ja som Ni flickor brukar säga - MYYS BARRA!

"Stockholm i mitt hjärta... låt mig få sjunga en såång.. lala lala la"


Running free

Oops I did it again.  Ja man inleder med att citera Brittan. Men med all rätt - för jag har gjort det igen. Varit ute och sprungit alltså.  Ooo I´m bad     

Å jag var inte ensam. T hängde på idag och såklart båda långnäsorna. Tänk så mycket lättare det går med sällskap!




Att springa är bland det bästa långnäsorna vet...


En bra dag!

Ja, minsann. Den här dagen har hittills varit en riktigt bra dag. Lite otippat eftersom jag nästan hade ställt in mig på att vara lite bakis o skakis idag. Men en tablett i förebyggande syfte direkt när jag klev upp gjorde susen :)


Inledde dagen med en promenad med T och hundarna i skogarna vid LV5/Södra berget. När vi kom hem tog T hundarna med sig upp till lägenheten och jag drog istället iväg i SPRÅNG på en ca 20 min runda ytterligare. Första springturen sen antikens Grekland kändes det som. Men så skönt det var efteråt! Mera running för mig!


När jag kom hem skrällde jag åter igen. Tro't eller ej. Men jag krämade till med en hårtoning innan jag  hoppade in i duschen. Nu är jag som ny må ni tro..  Å solen skiner igen. Sa jag inte att det var en bra dag?! :)


Nu sitter T och jag och klurar om vi ska ta o dra ner till huvudsta'n ett par dagar. Bara mysa och äta gott och mingla runt runt på byn. En riktig löööve-vacation på tu man hand. Läga lånar vi i så fall Söder av bror. Måste bara se till att styra upp hundvakt... *gulp*


På återseende!

Bad hairdays

Ja såna har jag nog varje dag...   Är sämst på att ta hand om mitt hår. Säger jag att jag gör 2 toningar per år och 1 inpackning utöver det så ligger jag nog rätt nära sanningen..  Mitt hår är INTE van vid ett liv i lyx....  Å jag är nog den tråkigaste jag känner vad gäller klippning. Jag törs inte klippa kortare än att håret får plats i en snodd - för mitt hår är crazy frizz de flesta dagar! Ihop me skiten i en snodd bara å hejdå.  Så mycket pyssel lägger jag ner :)


Idag har jag i alla fall klippt mig. Så nog är det allt lite fräschare och lite kortare nu än innan, men jag kommer knappast få några "wow haru klippt dig, va fint - kommentarer" av folk. De lär inte ens lägga märke till det..  :(  


Ja, jag är nog den tråkigaste jag känner... 




Här är jag precis nyklippt i alla fall...   :)

Båt och bad

Ja jag vet att jag är lite dålig på att blogga för dagen.. Men jag har ju semester! :) Då kan det lätt bli så.. verkar det som.

Tyvärr har det tropiska vädret jag önskat inte infunnit sig än.. men vi har ändå trotsat vädret och både badat och åkt lite båt uppe i stugan.

Titt här ska ni få se;



Gucci ÄLSKAR att åka båt!




...å vindsurfingbräda....




Medan gamle Knopp gärna valde en lite lugnare och säkrare plats.....    :)




Slutligen ett par bilder med lite avkapade huvuden.. det e inte alltid så lätt att fota med mobilkamera!


 


  

Tjing for now!

Roadtrip x 2


Torsdag/Fredag = Sundsvall - Järvsö - Sundsvall

Lördag = Sundsvall - Alfta - Sundsvall




Jamen tjena. Nu är jag på hemmaplan igen. Det har blitt två små road-trips de senaste dagarna och på tok för lite sömn.


I torsdags hängde jag med T på spelning i Järvsö. Öjebergets krog med den finaste utsikten nånsin. Rekommenderas om ni har vägarna förbi...  Det var lite rockabilly-tema där och och T:s band kompade Mr Jesewski från forna The Boppers.. 

Konstigt hur en sån temakväll kan få en att gå å nynna "... who put the Bomp in the Bomp-sho-bop-sho-bop and who put the Ram in the rammalamma ding dong.."    Ja typ. Nåt sånt. Kan inte texten men sjöng med det gjorde jag! :)


Det blev i alla fall en rolig kväll och vi åt gott och knoppade i en mysig stuga högst uppe på berget. Säger det igen.. VILKEN UTSIKT!


Här en bild med Mr Ragger and jag;



Suddig mobilbild jag vet... men kameran var inte den enda som var lite suddig...  :)



Idag lördag har jag varit på road-trip nr två. Tur och retur till hundutställning i Alfta med Gucci. Uppe före tuppen kl. 04 och hällregn hela dagen. Svensk sommar...  Mys?


Nu är jag åter hemma..  ensam och trötter.. T är återigen på resande fot och kommer inte hem förrän imorgon kväll. Lite skönt att ha hela sängen för mig själv ändå....  

Gonatt!


Semesterlata dagar

Tänk när man får ledigt några dagar, då har man inte ens tid att blogga :) 

Å jag har inte tid att bli långrandig nu heller....  för om ca 1 timme sticker jag till Järvsö och kommer hem imorgon.

Det e skönt med SEMESTER!!!

Semester!!!

Nu har jag bara en timme kvar, sen börjar jag min FYRA VECKOR långa semester!! Tjohooo! I love it!!


Gatufestbesöket igår blev också den en hit! Jag fick t.o.m. T att sjunga med i refrängerna på Uggla... mitt i smeten av alla hoppandes o studsandes 15-åringar...  Vi hade så roligt och jag drack genomskinliga drycker tills hela innehållet i skallen blev flytande... Skallebanken nu imorse var inte nåt för lekparken.. 


Vi vinglade till det igår så T och jag nu har varsitt rött tygarmband om handleden.
Varsin 3-dagarsbiljett - for free!   Den sista snubblade vi över precis vid entrén när vi skulle gå in - jag borde ha köpt en lott...


Nu efterlyser jag bara sällskap till kvällens fest....  Anyone...??  

Fresh-tips!

Dagen-efter-fresh-mints? 

En liten söt rosa sak som finns att köpa på Lagerhaus..  vill minnas att den kostade en tjuga. Stor som en liten tändsticksask så den får plats lätt i väskan :) 




Å med en liten make-up-spegel inuti - flickigt värre!





Bild på mig idag på jobbet...  a bit skakis and bakis...


Ikväll blir det Gatufesten igen med T.   Ja varje dag torsdag - lördag ser det ut som!  Å sen kanske Smedjan på Söndag...Snälla låt finvädret och värmen hålla i sig hela helgen..  


Skrumplever på måndag?

En perfekt kväll

Nu börjar livet så smått återkomma till mig.. känner mig lite piggare, men jag har tokbokat en tupplur när jag slutar jobbet idag. Går icke att förhandla! :)


Gårdagskvällen blev inget mindre än... perfekt. T började med att laga mat och duka upp på vår uteplats. Solen sken och vi bara myste... Efter middagen promenerade vi iväg till gatan ovanför där vi skulle vara med på en "premiärstartning" av en nyrenoverad röd Ferrari...! Vilken kärra! Den ska besiktas om en vecka.. å undertecknad har redan styrt upp provåkning. Måste nog dressa till mig den dagen till ära.. Snygg för snyggt liksom.


Sen bjöd kvällen på drinkar på uteplatsen varvat med piffing inför den fortsatta kvällen. Kl 23 tog vi en bulle ner till Våningen och kom precis i tid till spelningen. Där var en MASSA folk och det var en bra spelning.  Å ytterligare en drink i näven...  Träffade många som jag inte sett till på år å dar - jättekul!


Tiden flög iväg och rätt som det var stängde kalaset. Jag hade nog kunnat fortsatt... men vi gick istället och tankade magarna på Donken och mättade saltsuget. Taxi hem var ju inte att tänka på ens.. totalkört.  Så det blev en kvällspromenad. I heels...


T och jag skrattade oss hela vägen hem.. Kärlek.  

Efter 3 timmars sömn...


... är jag nu på jobbet...  dead or alive?  mnja, det e hårfint...

The return of the hobbypoet...

PARTY

Är det inte skoj så säg?
när man ska ut på galej...

Sviden ska på,
glosset likaså...

Man träffar vänner på byn,
njuter av solen från skyn

Blinkar med ögon febrilt,
fast man försökte subtilt...

Bootyn vill inte va still,
de' e precis som jag vill!

Fyndiga vitsar - bra humör.
garvar så man tror att man dör!

Skönsång som mest liknar vrål,
önskar trevlig kväll och SKÅL!

Nedräkningen har börjat!

Nu är det inte alls långt kvar till min semester - nedräkningen har börjat! På fredag kl. 14.20 börjar härligheten och fortsätter i FYRA veckor! Förståå va skönt! :)



Jag tjuvstartar lite redan nu känner jag..  För ikväll är det dax att gå på Gatufesten. Jag riktigt längtar att läskeblaska till mig lite trevligt och träffa massa folk. Mmmmmmmm!   

Å jag som knappt kammar håret på vardagarna känner att det är på tiden att jag försöker styra till mig så jag inte skrämmer folk i alla fall haha :)  Tror T kommer gilla det å.. min Mr Big önskar nog ibland att han hade en tjej som var mer som Carrie.. hm..   undra vem jag liknar i TV-/filmvärlden egentligen?  Zeb Macahan??  =/  

Ikväll börjar vi på Våningen med bandet Roulette!



Nån som saknar sällskap fredag och/eller lördag kväll till Gatufesten?? 


Gatufesten

Snart ska jag in på min första vända på Gatufesten 2008!  Chiefen bjuder på lunch idag så jag hoppas vi hittar något smarrigt i nåt av mat-tälten.. :)


Sen blir nästa besök imorgon kväll - först en tur till Våningen, där ett rockband spelar.. *tipsar* Å sen vinglar vi vidare... Hoppas bara Polmans polare får rätt angående morgondagens utlovade värmebölja...???


Har redan styrt upp skjuts på torsdagmorgon till jobbet.. för jag törs nog inte köra själv då...  Å inte vilken skjuts som helst, utan med min chef haha..  Förstående chef va?  *tumme upp* 

RSS 2.0