090920 - en dag på Alnö


Blacksmith Minis ladies


Omgivningen i höstskrud


Fendi trivs


Pappa demonstrerar "amerikanarnas" storlek


Liten men stark


Grannens får var nyfikna


Höst


Fendi i sitt nya halsband - i tjejfärg
Oro


(Fendi och jag)


Mina små långnäsor är det närmsta till "barn" jag har... Å jag bryr mig nog mer om dom än mig själv. Nu är en av dom riktigt dålig och vi inväntar en ny veterinärkonsultation av en kirurg nästa vecka för att se om hans problem går att rätta till kirurgiskt eller ej. Han är ju ändå bara fem år gammal, så jag hoppas att detta slutar lyckligt...  Annars går jag av.

Det blåser motvind just nu.
VAHKlockan
är i skrivande stund 13:12 och jag är hemma. Jag fick okej av min chef att stanna hemma efter lunch idag med VAH. Vård av hund.

Min lille G är riktigt dålig idag, så kl. 15 ska vi till veterinären - igen. Bra precis nu skulle det sitta fint med vinst på lotto. Det enda jag vill är ju att han ska få må bra igen...  ♥


(Bild: Eget kollage av bild fotad av Anna Åström)


Tjejfika hos mig :)


Idag började jag dagen
med att skicka iväg mina små långnäsor upp till stugan med T. Jag ville göra hundfritt här hemma eftersom jag skulle få finbesök av "flikkorna" och en i sällskapet är allergisk. Uppslutningen idag blev förutom jag själv -  Eva, Linda med magen, Fia med sonen Hugo, Ullis med dottern Hannah och Fia 2 med lilla dottern Tilde.

Gårdagens bakverk
fick sig lite uppiffning strax innan tjejerna dök upp, och bordet dukades upp med fika a la högt GI. Jag bjöd på Cookie-pops, kladdkakemuffins med grädde, Blåbärs-cupcakes med glasyr samt sockerblommor uppå, och slutligen små kolakakor.

Jag tror inte tjejerna mådde helt bra av denna överdos onyttigheter när de drog sig hemåt igen, men jag hoppas de gick bra ändå?

Nu ska jag styra upp lite sen middag. Det blir klassisk spaghetti med köttfärssås - enkelt men gott! 

Tack för besöket idag tjejer! Ni är SÅ välkomna igen!

Bilder från dagens tur i skogenJag och min vän Anna
har idag varit på en 2-timmars mysig skogspromenad. Vi hade såklart följe av ett gäng hundar... ♥

Hon är en superduktig fotograf, och har en betydligt bättre kamera än mig.. så vill ni och har tid - kika in på hennes fotoblogg och se många fler bilder från dagen!

Idag har jag även bakat lite inför en liten tjejfika imorgon eftermiddag. Det var inte igår jag träffade det här gänget, så morgondagen ser jag verkligen fram emot!

Tro om det blir en spontanfest ikväll?

090909


090909, vilken dag.
Det har varit en galen dag på jobbet, stressig och när man känner som om man jobbar i ständig uppförsbacke. Men imorgon är en ny dag...

Efter jobbet fick jag lite spontanbesök av Ullis och hennes lilla Hannah. Vi hade vår lilla dejt på golvet, för det e ju där hundarna bor och Hannah försöker med alla tänkbara medel flirta sig in i Fendis hjärta. Det är något som inte är helt lätt... Det är nästan bara när man är beväpnad med korv som människor ligger högt i kurs hos henne.

Nyss har jag, T och långnäsorna precis kommit in från en promenad. Det enda jag vill göra nu är att krypa till kojs, å det e precis vad jag tänker göra. Nu.

Gonatti

Kaka + klubba = ?


Det syns vad jag har haft för mig idag va? Jo bakat. De här småttingarna är goda och lätta att göra. Visst, lite kladd och piller är det, men det är det värt.

Men hur tråkigt namn blir det inte på svenska för de här goda och söta små "kak-klubborna"? Det låter ju både finare och godare på engelska tycker jag. Så här ser Ni mina första homemade Cookie-pops! ♥

För övrigt har jag idag städat och tvättat lite, klippt gräset för förhoppningsvis sista gången i år och varit en sväng på Birsta - igen. Jag blev nämligen kär i ett halsband igår när jag var där, som jag idag kände mig TVINGAD att åka ut och köpa... å så blev det :)

Min Lördag

           


Ganska ofrivilligt blev det
uppstigning före tuppen idag igen. Fendi säger så och då blir det så...

Jag hade tänkt baka lite idag, men precis när jag skulle dra igång så märkte jag att jag inte hade det jag behövde hemma. Å att knata ner den 3-minuters, just då jättelånga, promenaden ner till ICA kändes helt omöjligt. Så det kanske blir en bakdag imorgon istället.

Eftersom T hade studiospelning inbokat idag, så blev det en tur på Birsta för mig där jag minglade bort ett par timmar. I klädväg köpte jag en stickad klänning på Vero Moda som jag tyckte om. Sen blev det shoppat även en palett på Panduro, som jag ska använda som modelleringsform när jag gör sockerblommor. Sist men inte minst så köpte jag två nya blommor till vardagsrumsfönstret - Fredskallor. Gröna fina med blommande vita stänglar. My kind of blomma! ♥  Att den sen är lättskött gör inte heller ont.


Utdrag från Odla.nu om Fredskalla;


Svenskt namn: Fredskalla
Latinskt namn: Spathiphyllum


Skötsel:
Fredskallan är en lättskött växt. Den trivs bäst ljusa till något skuggiga fönster. Svag näring ges varannan vecka från vår till höst, vintertid en gång i månaden. För mycket näring kan orsaka bruna fläckar på bladen.

Vattna igenom jorden ordentligt med ljummet vatten, men låt den torka upp mellan vattningstillfällena. Eftersom fredskallan är en sumpväxt får den dock inte torka ut, då blir bladen fula och intorkade. Duscha bladen regelbundet med rumstempererat vatten.


Diverse:
Fredskallan avdunstar mycket vatten och har mycket bra egenskaper när det gäller att minska halten kemiska gaser, såsom alkohol, aceton, trikloretylen, bensen och formaldehyd, i luften.

Fredskallan är snabbväxande och är vacker även om man placerar den i mörkare utrymmen. Blomningen blir dock rikligare vid ljus placering.


En beställning

                


Rubriken
kanske vilseleder Er lite idag. Man kan ju tro att jag beställt en till valp, men inte ens jag är så galen.

Om tre veckor
fyller min storasyster C jämna 40 år. Å det ska ju såklart firas på alla vis. T har bl.a. styrt upp ett band som lirar med honom på festen och jag har blivit ombedd att baka födelsedagscupcakes! Min första och troligen enda beställning någonsin :)  Jag hoppas jag fixar det, det blir ju en hel del att baka och dekorera...

En kommande liten tjejfika nästa helg får bli lite genrep i miniformat kanske? De får så lov att ställa upp och agera lite försökskanin.

Som kommentarsvar till Tamara - ja, jag brukar ibland göra banners åt andra och har då inte tagit betalt. Men då är det ju åt nära vänner... Har som inte direkt tänkt det alls som någon business, men tack ändå för den fina kommentaren!


Matvrak och drama

          


Fendis
ögon mår bättre nu för Er som eventuellt undrar. Den där sköljningen av tårkanalerna för en vecka sen gjorde nog susen. Men hon har ett konstant annat bekymmer (bekymmer enligt Fendi själv) att det serveras för lite käk här hemma. Hon äter en mängd som en vuxen hane, andas in maten likt en vacumsug så snabbt att hon missar att det ens serverats nåt överhuvudtaget. ♥


Nu till nåt helt annat.
I Söndags blev det middag på Maxrestaurangen i byn. Efter maten tog jag och T och åkte ner till den intilliggande hamnen en sväng för att kika på båtarna. Jag körde. När jag vänt upp vid återvändsgränden och så sakta börjat köra tillbaka igen längs med vattnet - ser jag till min stora skräck en spindel komma krypandes i taket ovanför passagerarsätet. 

 - "Iiiiiiiiiihhhhhhhaaah! Hjälp mig!"  utbrister jag klart och tydligt, varefter jag målmedvetet och snabbt tar mig ur bilen. T sitter kvar på passagerarsidan och fattar inget av som pågår, särskilt eftersom jag glömde den smärre detaljen att stanna bilen innan jag klev ur...  Så host host pust motorstopp. Med undertecknad på betryggande avstånd utanför bilen. Efter massa förklarande hit och dit i de sekunder som kändes som timmar, förstod till slut T att det var en mördarspindel i taket som HAN måste DÖDA innan färden kunde fortsätta. Och så räddade min prins situationen och jag kunde åter inta förarsätet och fortsätta den säkra bilfärden hemåt... 
Snipp snapp slut, så var den sagan slut.

 

 


Objektiv på önskelistan


                  


Jag måste köpa mig
ett kompletterande nytt objektiv till min kamera. Jag fotar ju mest hundar... och hundar rör sig snabbt, å dessutom ofta på långt avstånd. Dessa faktorer klarar inte mitt nuvarande objektiv av så det blir till att shoppa ett nytt - en vacker dag.

Men det här med objektiv är ju en djungel... Ska man köpa ett Nikkor eller t.ex. Sigma-objektiv? Ska man köpa ett mer allroundobjektiv eller ett mer specifikt tele?  Måste det kosta en halv månadslön för en hobbyfotograf som mig?

I need help.

 

 


RSS 2.0