Som i en tavla


                                               ... som i en tavla?


Min Söndag
spenderade jag hos pappa på Alnö. Det blev bl.a en långpromenad i kylan med långnäsorna i Alnös vinterskrud. Det var som att promenera i en tavla...  Sen hamnade jag ju såklart i småhästarnas hage också. Ner på knä och fram kom ett par puffande mular som ville gosa. Tänk så bra man kan ha det. Mig är det då inte synd om.

Nu sitter jag hemma igen, proppmätt efter att ha ätit nybakad blåbärspaj. Jag tror det blir en tidig kväll ikväll för den här tjejen är riktigt trötter.

Imorgon är en ny dag. Nya möjligheter. Jag tror imorgon kan bli spännande. Det får den så lov att bli..


Tjejfika!


               Tjejerna är redo att hugga in och hundarna intar sina tiggarplatser...


                  Kladdkakemuffins med grädde och chokladcrispskiva on top


    Cupcakes i kopp med smak av vanilj/blåbär med hallonfrosting och sockerrosor


     Minicupcakes av vanilj med lite jordnötskräm, chokladfrosting och colasprinkles


                                            Uppdukat bord. Hela kostcirkeln...


Efter en körig vecka
med bokslutsjobb och snöstorm, så har jag idag unnat mig en riktig feel-good-dag. Det gjordes i form av en hel förmiddags bakning och piffning av bakverk innan mina vänner Fia och lilla Tilde, Linda, Sandra och Lise-lotte dök upp för vårt inbokade tjejfika.

Jag bjöd på tre olika sorters cupcakes och jag tror det var uppskattat :) Jag fick t.o.m. styra upp en liten "goodiebag to go" till Linda!

Sen pratade vi såklart massa hund - hundnirdar som vi är hela gänget... å då trivs ju jag.

Nu har jag precis diskat undan och det tog sin lilla stund vill jag lova. Sen återstår bara att klura ut hur resten av kvällen kommer se ut för min del. T spelar ikväll här på hemmaplan, men jag är som inte riktigt partysugen känner jag. Så Fias förslag att åka bort till henne ikväll och se film och äta lite gott till det känns faktiskt mer lockande just nu. Jag ska suga på den karamellen ett tag till känner jag.

Trevlig lördagkväll!


En riktigt "söndig" Söndag




Idag har jag haft en riktig Söndag.
Efter en snabb morgonrastning av hundarna kröp jag tillbaka ner i sängen och fick mig en riktig sovmorgon. Sen har jag pysslat och fejjat och städat och bakat hela dagen.

Det blev chokladcupcakes med hallontopping och egenhändigt gjorda sockerrosor on top idag. Jättegoda, men jag orkar ju aldrig äta alla själva - så tyvärr lär nog några hamna i sopkorgen till slut. Så trist att inte alltid kunna bjuda bort mina bakverk. Men till helgen får jag i alla fall gå all in - för då kommer ett gäng hungriga "hundtjejer" hit och hjälper mig äta! :)

Som pricken över i:et den här dagen fick jag promenadsällskap idag av Susanne. Vi hade en hel del catching-up to do och nu har vi redan prel.bokat nästa träff!

Nu sitter jag nyduschad och inväntar att T kommer hem med Kinamat. Kyckling Cyrry till mig som alltid. Mumma!

When I'm angry, I bake.

             



När jag är arg bakar jag.
Likaså om jag är lite låg eller ledsen. Men jag bakar ju även annars också - så det verkar fungera som lite terapi för mig. Just ikväll har jag bakat för att jag skulle få tänka på något annat än sånt jag ändå inte kan rå över… även om jag gärna skulle vilja.


Man ska
ta vara på varje dag, det är då något jag absolut fått en tankeställare om den här veckan…

Tack för fina kommentarer på det jag skrev sist. Blev särskilt fundersam på den anonyma kommentaren - vem du är? Har vi gått i samma klass / skola? Ge dig gärna till känna. Om du inte vill, så vill jag ändå tacka för de snälla orden.


Orättvist

Det är inte längesen jag skrev här om en vän som insjuknat i en av de mest otäcka sjukdomarna jag vet - cancer. Sedan dess går det inte en dag utan att jag tänker på henne. Men idag extra mycket... jag kan inte sluta.

Hon är 26 år gammal. Hon har nog aldrig sagt ett ont ord till eller om någon annan. Hon är alltid hjälpsam. Hon har härlig humor och är en talang inom många områden. Hon gläds alltid åt andras framgångar och gör själv aldrig en fluga förnär. Hon är lekfull och konstnärlig som få. Alla vill vara hennes vän. Hon är den som minst förtjänar detta orättvisa...

Idag fick jag ett telefonsamtal. Jag blev glad att höra hennes röst, men visste innerst inne att något var fel. Väldigt fel. Läkarna hade idag talat om för henne att cancern kommer vinna, och det väldigt snart. Det är så svårt att ta in och förstå, säkert mest för att jag inte vill acceptera.

Men ju mer jag tänkt på det hela, så kanske det inte är så konstigt trots allt. Hon kanske helt enkelt inte hör hemma här hos oss. För hon är och har alltid varit en ängel, och ska helt enkelt bara få komma hem...

On the cover



Orkar inte vara mångordig idag.
Visar istället en bild från PhotoFunia, en sida som många fler än jag har skoj med för dagen. Man får väl passa på - enda chansen man får se sitt eget nylle on the cover of Vogue!

Jag vet och står för att jag lever på gamla meriter med en bild som har några år på nacken. Dagens betydligt rynkigare och tröttare verklighet låter jag er slippa se. När det är på låtsas får man ju göra lite som man vill - eller hur!?  :)

Just ja, glömde nästan. Jag fick 1 miljon dollar för detta omslag.


Miljövänlig



Jag har shoppat.
Från kakburken.se har jag beställt dessa söta bakformar i pastellfärger - gjorda i silikon. Så många muffins som jag bakar går det åt en hel del pappersformar... Men nu kan jag ju liksom säga mig vara lite mer miljövänlig och baka i dessa istället! För de går ju att diska och använda om och om igen.

Nu är jag galet trött och ska göra ett försök att vara till sängs till kl. 22 ikväll tänkte jag.

Sov gott!

//Elaine - grön


Mera sjukstuga och läslust

                                                     


Vi fortsätter med sjukstuga här hemma. Men den här gången är det inte jag som är drabbad. Både Knopp och Gucci däremot har åkt dit på någon bacill som ger kraftigt ökad magtrafik upp och ner och hit och dit. Det är sådär lagom kul att vara hundägare då... 

Idag har jag i alla fall jobbat igen. Jag har dock hostat mig igenom den här dagen och tror jag kommer somna lättvaggad ikväll, vilket jag inte gjort senaste veckorna alls. Det har därför gett mig tillfälle att ha en läsperiod igen, å det var ett bra tag sen sist. Två böcker har jag läst senaste veckan - Änklingen av Ray Kluun (uppföljaren till En sorts kärlek) och nu sist En flicka som kallas Alice av Kristin Hannah. Den handlar om en liten flicka som dyker upp ensam i en liten småstad med en liten vargvalp i sin famn. Hon är aggresiv, rädd, ensam och kan inte prata. Man får följa vargflickan tillsammans med den psykolog som får uppgiften att försöka hjälpa den förvildade flickan tillbaka till ett normalt liv.

Nu har jag till denna lilla blogguppsats suttit och klämt i mig en lyckad korvstroganoff med ris. Så nu är jag mätt och snäll igen. Jag ska gruva mig ett litet tag till nu bara och slösurfa lite - sen bär det av på långpromenad med lilla Fendi a.k.a Norpan. De små sjukliga pojkarna får stanna hemma och bara försöka vila hälsan åter.

Trevlig kväll!

 

 


Bland folk igen


Måttsats och bullformar i glada färger. Man kan aldrig få för många.



Kakfat från Åhléns. Tidigare 179 kr - nu 75 kr!



Servetter med söta cupcakes - från Lagerhaus.



Slutligen nåt för hälsan. En till två shots om dan'n.



Idag har jag varit på min första tur från hemmet sedan dagen innan nyårsafton. Kroppen kändes klen till tusen, men det var ändå skönt att göra något. Att få se lite folk igen. Det blev otippat en tur till Birsta City. Mitt mission var att storhandla mat och lite andra must-haves som tagit slut.

Det blev bara liite annat smått till mig också :)

Nu väntar filmkväll är det tänkt. Tror det kan bli en blåbärspaj till det känns det som...

På bättringsvägen



Sockerdegsrosor på paletten



Nu börjar jag äntligen känna mig på bättringsvägen. På Måndag blir det jobb igen. Jag hostar fortfarande en hel del och känner mig lite sådär klen, men en lugn helg på det här så är jag nog i skaplig form till veckan igen!

Idag har jag haft lite småpyssel för mig i sakta mak här hemma. Jag har bl.a. låtit tvättmaskinen snurra hela dagen - det var hög tid att tvätta soffklädseln.

Sen har jag även rensat ur skafferiet och städat ur det ordentligt. Bland alla baktillbehör därinne smög det fram lite inspiration att öva göra lite rosor...

Ikväll väntar premiär av Let's Dance! Tro om när de ska ringa och fråga om jag vill va mé...?

Jag fick fel?



En av Fendis favoritsysslor. Att hålla utkik...


Ibland ser man bättre om man står upp.


Min
lilla kissekatt ♥


...


Fendi, Knopp och Gucci gillar snön. Gucci väljer att lipa till fotografen.



Fortsätter det såhär länge till tror jag snart att jag måste ringa "fabror doktorn". Har fortfarande VM i hosta så det nu gör ont att andas. Ingen vidare start på det nya året, men när det känns såhär kan det ju bara bli bättre. Jag behåller den tanken och kryper till sängs igen...


Aj...

...mitt huvud värker konstant, trots värktabletter med jämna mellanrum hela dagen. Jag som inte ens brukar vilja "ge mig" och ta värktabletter. Jag kunde inte sova på hela natten, men har idag inte gjort annat än legat i sängen. Jag hostar, harklar och svettas.

Detta var en kraftansträning känner jag. Mot sängen igen...

Nu är jag klar.



"Flitiga Lisa"



Ja nu är jag klar.
Med vintern. Hit med våren med småfåglarnas sång och solstrålar tack!

Nåt nyårsfirande blev det just inget av i år. Jag låg nedbäddad och höll på att hosta lungorna ur mig - kändes det som i alla fall. Jag mår lite bättre nu om dagarna, men om nätterna får jag palla upp med kuddar och försöka sova halvt sittandes. Ändå hostar jag som en tok och är jättekvav. Jag var rätt duktig som prickade in sjukdom precis på mina lediga dagar åtminstone... 

Idag har jag varit Flitiga Lisa. Granen har åkt ut och jag har tvättat och pysslat på i den takt jag orkat. Appropå "Flitiga Lisa" så har jag redan bestämt att det blir den blomman jag ska ha till våren/sommarens krukor! Den dubbla flitiga lisan. SÅ fin!

Aja, nu råkade jag väl gå händelserna aningens lite för mycket i förväg.. men jag skulle inte bli ledsen om jag somnade inatt och vaknade upp och det var 1:a april. Det e sant.


RSS 2.0