Vemdalen - here I come!

Nu är jag precis hemkommen från en träningskväll med hundarna i Njurunda. Kallt men skoj. Jag är så kär i  mina söta långnäsor så ni kan inte ana..


Imorgon förmiddag packar jag allt pick och pack i min skruttbil och drar till Vemdalen över helgen! Långnäsorna följer med, fast inte på after-skin...  De får glassa på hotellrummet medan jag svir runt på dåligheter...


Håll nu tummen för mig att min lilla röding håller ihop tur och retur Sundsvall - Vemdalen. Det kan bli en riktig thriller.... Men jag hoppas allt går fint och att det blir en riktig kalashelg!

Highscore





Trots att jag igår morse
klev upp klockan 05.45 för att släppa in dagens "dagisbarn"  - min vän Annas lilla kelpie "Mocca", så kunde jag ändå inte somna igårkväll.. Klockan var nog ca 03 innan jag slöt mina blå för natten. Min hjärna är ju lite understimulerad för dagen och därför har jag ett bra tag nu haft bekymmer att sova....

Så vad roar man sig med på natten för att försöka locka till sig John Blund?  Jo man läser böcker, man tittar på TV, man grubblar över värdsliga saker och man spelar spel på mobilen..  Golf. Turnering. Jag är "Trisha"...  Jag har ju varvat det där spelet flera ggr och har satt ett gäng highscores, som det nu är riktigt tufft att försöka slå. Men igårkväll/natt var jag så less då jag verkligen FÖRSÖKT somna men utan att lyckas, så jag sträckte mig efter telen och drog igång ett spel. För ovanlighetens skull låg jag på min högra sida, varpå jag tänkte  - "Hur ska det här gå med vänstern?"  Living on the edge. Jag testade.  Tro det eller ej men av de 3 banor/svårighetsgrader som finns satte jag nytt highscore på samtliga! Med vänstern! I kid you not.

Nog om golf.


Idag har jag startat dagen med en långprommis med hundarna. Å nu kurrar magen...  Det lutar åt tortellini med carbonarasås.... lite utav en favvo för da'n.

Kamera på önskelistan... igen...


Min nuvandande kamera


Jag äger en helt OK vardagskamera som heter Canon Powershot A610.. Den har jag nu haft i snart tre år. Eftersom jag mest och helst fotar rörliga actionbilder behöver jag en ny. En kamera som klarar av ett snabbt rörligt motiv som t.ex. hundar utgör och ändå behåller knivskärpa! En digital systemkamera. Jag har i ett par år haft siktet inställt på en
Nikon D80 som jag testfotat med en del och som jag bara älskar. Men nu glittrar mina ögon såklart mest efter den nya efterföljaren till D80, nämligen D90! Den man även kan filma högupplösta filmer med...  VILL HAAAA!! 

Tomten var det ju lönlöst att be märkte jag....   NÄR ska mitt tjat och mina hintar fungera?!



Nu ska jag snabbrasta hundarna en sväng och sen sprutta iväg ner till Egan. Tänkte skrämma kroppen lite med UV-ljus så man slipper skrämma andra människor genom att fortsätta se ut som ett vandrande lik... 

On request - mera ur "antika arkivet"




"Det var en gång...."
   Typ.  Tänk så roligt det var med hela ligan som åkte till Vemdalen över nyår och alla galna gatufest-fester...  Jag minns, och ler...  But me and my girls, we never kiss and tell

Översta bilden är från samma fest som den jag visade förut med mig och Linda. Fast här posar jag lite snyggt med Maiia. "It's black, it's white" med Michael Jackson slår min tanke.  (?)  Jag minns hur alla var pepparkakor efter galet fint väder och härliga dagar på Tranan. Ja utom jag då. Jag jobbade hela dagarna nere i en källarbutik den sommaren.. och kom liksom lite på efterkälken vad gällde den sommarens bränna..


Den andra bilden är från en beryktad förfest i Vemdalen. Lindsey tog täten i en spontan party-aerobics! SOM vi hade roligt!! 


Idag blev det bokat att jag åker med T och bandet till Vemdalen i helgen! Hotell, go-frulle, afterski, goa middagar, party parteeeey osv!  Jag längtar! Nån fler som ska dit??

Utmaning igen - av Kakan




Ja hörrni"ta det fjärde kortet ur den fjärde fotomappen och berätta om det"...  Det var ordern. I mitt fall betyder den fjärde mappen i min dator = gammal mapp.  Så skyll er själva!    Digga modet och moooovsen!  Lindsey och jag "smygplåtas" på Gatufest-förfest om jag inte minns fel...  Vilka tider....   Syns det att det var lite VARMT?! 

Chokladsmet




Igårkväll
fick jag mig en tankeställare. Ett obehagligt uppvaknande. Såhär gick det till...

Som sällskap till Let's Dance på TV:n hade jag bakat fina färska goda kladdiga chokladmuffins. Extra kladdiga a la Elaina-stil eftersom det var bara mig själv jag skulle bjuda och inga "riktiga vuxna".  Med en mugg mjölk i högsta hugg, en hel burk med muffins i andra näven och med mobiltelen nånstans därimellan gick jag med förväntansfulla steg mot min favvoplats i soffan. Den vita soffan. Tanken var att ställa ner muggen och muffinsarna på bordet. Bordet på den vita mattan... Ja, det var tanken...  Ett vibrerande sms kommer då plötsligt som en oväntad överraskning, varpå jag tippar på burken och flera muffins (sa jag extra kladdiga?) trillar ner på mattan, med den kladdiga sidan neråt. Den vita mattan. Den en gång vita mattan. Ett par muffins tog en omväg på sin väg ner till mattan via bordsduken. Den vita bordsduken. Den en gång vita bordsduken..  Behöver jag fortsätta? Ni hajjar tugget?

Två tunga svettiga brottningsmatcher krävdes mellan mattan (den STORA), tvättmaskinen (den lilla) och mig själv (den klantiga) för att få bort chokladsmeten.

Jag har nu lärt mig min läxa och lovar härmed att från och med nu bli mer muffinsvuxen och inte bara äta smeten... Jag fyller ju snart 33....

All by my lonesome...



Tror jag är inne på min 5:e timme vid datorn nu. Endast några korta avbrott för hundarnas och mitt eget toalettbesök. Tror mig minnas att jag fick gå in i köket och svara en ringande telefon en gång också...  I'm so bored....

Förmiddagen var i alla fall riktigt trevlig idag. Jag och Fia hade riktigt catching-up-snack i flera timmar och gick även en promenad tillsammans. Åsså åt vi nybakade chokladmuffins. Såklart.


Jag klurar just nu på att gå ut och träna lydnad med Gucci - tro om han är sugen på det när det egentligen börjar dra sig mot läggdags? Jag tror;  ja...


STORBESÖK!



Idag ska jag få besök
av en tjej jag umgicks väldigt mycket med för några år sedan.. Hon heter Fia och är en hundnerd lika som mig... Vi kuskade då land och rike runt på hundiga aktiviteter och gick dagligen promenader tillsammans med våra fyrfota. Lite storleksskillnad har vi på våra valda raser...  Men finns det hjärterum, så finns det stjärterum! 

Sedan dess har hon flyttat till hus på landet och hennes uppfödning av dessa små vovvar blomstrar...  Å de väntar valpkull vilken dag som helst igen!  Sugen?

http://ganteus.sida.nu


Det här blir en bra dag!

Vinterpromenad


Susanne o jag,  many years ago...


Idag hade jag bestämt promenad-dejt med skolfröken Susanne.
Vi bor ju så pass nära, men lyckas alltför sällan få till några träffar...  Det måste bättras!

I knarrande nysnö och vintersolsken gick vi och pratade hål på varandras trumhinnor...  Susanne med barnvagn och jag med två långnäsor "på släp".  En trevlig liten tur. Vi har redan prel.bokat en repris nästa vecka igen!  

Nu har jag nyss ätit lasagne till lunch, druckit kaffe och väntar nu egentligen bara på att klockan ska bli 19. Då är det dax för ridhusträning i Njurunda igen med Gucci. Han längtar! 

Tisdag


(Bild från www.fredrikmicael.blogspot.com)


Idag har jag och jyckarna
varit på besök ute i Myrbodarna - hos Micke närmare besämt. Vi började med att gå en promenad med "en bukett hundar" i blåsten...  Sen var vi lagomt frusna och kaffesugna när vi kom in. Till kaffet bjöds det på årets första semla!  Sen blev det hundsurr till tusen som vanligt - lovely tycker jag!


Nu ska jag göra ett ryck med middagen..  det vankas Lasagne här hemma...

Vinsten



Idag har jag hämtat ut paketet med min vinst
!  Den fina pajformen från Casual Living om Ni minns?  Färgen Plommon var i alla fall jättefin "live" så nu måste jag ju snarast inviga den!


Nu ska jag slänga på mig myssa och vantar och bege mig ut på en riktig långprommis med långnäsorna. Det känns som det här kommer bli en bra vecka...! 

Bad hairdays...



Denna bild
är tagen enbart för att uppfylla Kakans önskemål om bild på kalufsen...  Cookie, håll tillgodo! Det är inte skitlätt att ta en bild på sitt hår märker jag. Min arm är för kort.. (?)   Å eftersom jag nu tog en bild på kvällen så tycker jag blixten jäklas lite med min hårfärg - men typ såhär blev det... Lite mörkare, men ganska mjuk färg åt kastanjhållet om ni hajjar. Inte så stor skillnad mot tidigare mao, men håret känns ju så mycket fräschare när det är nytonat. Jag ser ju i alla fall glad ut på bilden. Eller eh.. hög?  


Som vanligt är jag strulig o okammad. Au naturel. Släng ihop håret med en snodd å iväg barra. That's why jag alltid har bad hairdays...  


En sax i håret skulle inte sitta helt fel!

Inte långt kvar nu...

... tills kärleken kommer hem..  Men jag får nog vänta några timmar till..  så för att fördriva tiden ska jag nu först ut och gå en långprommis med långnäsorna. Tack Polman för det lite mildare vädret!

Sa jag förresten att jag har tonat håret idag också? 

Tjingeling!

Birsta

Nu i skrivande stund sitter jag och väntar på mamsen..  Det blir en sväng på Birsta idag. Men bara för lite "fördriva-tiden-ögon-shopping" och kanske en bit mat...?


Ha en skön Söndag!


Blomtips..


Min stora fina murgröna innan "attacken"....


Murgrönan är en av mina favoritblommor - om man talar om krukväxter...  Jag har haft rätt många fina nu över sommaren och vintern, men nu har jag tappat två stycken på kort tid... bl.a den jag var allra mest rädd om (den på bilden ovan).

"Monstren" som tagit livet av mina fina blommor är de som kallas för "Spinn", dvs en ohyra som särskilt trivs på bl.a murgrönor och som man ofta upptäcker för sent..  Ofta upptäcks dom inte förrän de hunnit bli ett slags nät över blomman som i prinsip kväver den.. De suger ur all näring ur blomman o gör att bladen först bleknar och sedan dör blomman helt.

Idag upptäckte jag ett angrepp på ytterligare två blommor som jag har stående i fönstret. Men som det verkar har de inte hunnit göra så stor skada ännu..  Jag hoppas hoppas hoppas jag hinner ta kål på dom innan de tar kål på fler av mina växter... Jag ställde blommorna direkt i duschen o sköljde av dom ordentligt. Men jag tror även att jag imorgon ska bege mig till nån blomsteraffär och köpa hem ett medel som heter Provado - ett bekämpningsmedel som finns både som spray och pinne man sticker ner i jorden.

Ett bra tips är att, speciellt vintertid, duscha blommorna 1-2 ggr/mån med ljummet vatten. Det ska förebygga rätt bra så att de otäcka spinnen håller sig borta...


Nog om blommor. Ikväll kommer min hundträningskompis Anna hit och hälsar på. Det blir i vanlig ordning chips och dip på menyn....  Mums! Jag längtar! Jag har ju inte ätit chips o dip på länge nu. Inte sen igår......


Let´s Dance

Idag har jag inte gjort många knop...  Det är på tok för kallt. Kämpar för att bara hålla igång andningen på de obligatoriska toalettbesöken för hundarna. Istället har vi varit inne hela dagen. Mina favvosidor på nätet har jag varvat flera gånger... Just nu sitter jag, Knopp och Gucci och kollar på veckans Let's Dance

Tro om vad man ska göra för att få va mé? Jag vill ju osså.......   Helst med Daniel Da Silva.

Bästa kvällen på länge!

Jag har haft en sån kanonkväll ikväll så det egentligen inte med ord går att beskriva! Om jag försöker så började det vid middagstid när Hellen, Henka och Fian kom hem till mig för en bokad sushimiddag. MUMMA! Både Helen och Fian hade med sig deras kameror.... och fotografera, det gjorde dom! På allvar...

Proppmätta alla fyra kom vi in på ett av mina favoritsamtalsämnen, chokladmuffins. Detta blev gong-gongen för Elainas piece of cake. ALLA detaljer, intill minsta kluvna hårtopp, dokumenterades.... i formatet RAW.  Rätt i nyllet. Tänk hur t.ex. Leila eller Nigella skäms bort med schysst ljussättning, en ny hot all-over spray-tan och egen makeupartist!?  Men inte Elaina inte... nejnej. Jag säger det igen - RAW.

Jag har egentligen bara en sak å säga. Nigella - släng dig i väggen. Please. 

Jag har utan lov snott en bild från Hellen o en bild från Fia som Ni kan se här. Fler behöver jag inte visa. Det gjorde dom ändå så snällt.






När så paparazzi hade dragit vidare fortsatte min kväll med ett besök hos kusin A-K (fortfarande samma amerikanskengelska uttal på hennes initialer) och där fortsatte kvällen i hetsätningens tecken. God hemmagjord paj med glass och "sju sorters kakor"..  Jag, Susanne, Sophie och A-K skrattade tills klockan började dra sig över 23...  Vi ville inte gå hem!

Tack för en jättetrevlig kväll!  


Home alone

Idag känns det lite extra tomt här hemma. Jag brukar ju vara ensam den här tiden om dagarna när T är på jobbet, men idag känns det annorlunda - lite extra tomt. Det är nog för att jag vet att han inte kommer hem igen förrän sent söndagkväll... 




Nu ska jag bege mig ut på en promenad med långnäsorna och lite senare idag väntar sushidejt med girlsen! SOM jag längtar!  


Inte på topp

Ja nu har man mått lite halvtjyven ett par dagar. Ont i magen och håret. Men det går över snart. För ikväll bär det av på lydnadsträning i Njurunda och imorrn väntar sushidejt med några hotta brudar här hemma hos mig. Tänk så mycket bättre jag mår redan!

Istiden är här...



VARFÖR
skulle det måste bli töväder så den fina snön smälte bort...?!  Det är ju inte skitlätt nu inte och vara hundägare och måsta gå promenader i Södermalms branta backar...  osandat och eländigt...   Jag måste ju vara rädd om mig. Jag kan ju halka... å bryta lårbenshalsen.

Så långnäsorna och jag gled upp mot skogen idag på vår tur. Men det var lika isigt på stigarna... så det fick bli off-road. Kul för hundarna med jobbigt för matten. Å snö innanför skorna.

Ge mig vår nuuu!

En vacker dag...


Nån dag ska jag bli ägare till en sån här söt...  en liten tik...  Nån dag... En vacker dag...

En favorit...



Har suttit och kollat på en livespelning med en av mina absoluta favoriter...  Dolly!  Hon är så galet cool och bra och verkligen one of a kind. Grymma musiker i bandet har hon och med en personlighet och humor som överglänser de flesta tycker jag. Hillbilly / Country... Coolt va?!  Mina favoritlåtar är "Jolene" och "Coat of many colors".

Ja ni ser.. där kom "bonnjänta-Elaine" fram lite igen.... 

Överraskning från ovan...

Den här dagen började bra.......   På min morgonrunda med hundarna kände jag hur en såndär stor vattendroppe dunsade ner både på mitt huvud och min axel..  Hm, vattendroppar från träden när det är vinter och klarblå himmel..?
Nä precis, det var INTE en vattendroppe. Det var en stor krämig nytillverkad FÅGELSKIT!  Alla fula ord och svordomar jag nånsin lärt mig kom spontant och flödigt ur min mun..

Jag får väl vara glad för det lilla den här gången och vara tacksam över att jag hade luvan uppdragen över huvudet. Annars hade det blivit en mysig smet i hela håret... å då hade det inte livet blivit roligt längre för den där fågelrackaren...



Julen bortstädad för i år!



Sådärja.
Så var julen bortstädad för i år. Puh....!  Jag höll på mer eller mindre hela dagen igår och fejjade. Känns skönt att ha det gjort - men samtidigt får man känslan att hemmet inte är lika ombonat och mysigt när "julmyset" försvinner....  Det liksom blir lite tomt.


Från det ena till det tredje. Jag gick igenom massa gamla bilder på datorn härom kvällen och hittade den här bilden ovan. Den togs i samband med ett restaurangbesök i mitten av december 2005,  när vi var på Stockholmsresa med mitt dåvarande jobb..  Stället vi var på körde hela racet med magmusklad dansande ormtjej, musik och snygga hattar!  Vi fick säkert in minst 20 rätter och höll bokstavligen på att äta ihjäl oss! Men det var nog bland det godaste jag ätit....  Där var man julrund om kinderna redan INNAN julafton   


Tro om jag minns rätt att restaurangen hette "Tusen och en natt"?? 

Gamle Knopp


Knopp 090106 from Faldarello on Vimeo.

Jag vann!




En blogg jag dagligen läser är
"Linneas Skafferi" - och härom veckan hölls det en tävling på hennes blogg där man kunde vinna en fin pajform.  Å gissa vad!  JAG VANN!! 


Nu väntar jag bara att det ska komma som ett paket på posten...!  Jag valde färgen "Plommon" som är på den större formen..  Tänk er en smarrig blåbärspaj i den! 

Söndag



En helt typisk och vanlig Söndag.
Har inte gjort så många nyttiga knop idag. Jag har i alla fall suttit och bläddrat i kalendern och klurat på passande tävlingar för mig och Gucci. Men det dröjer dit... tävlingssäsongen drar inte riktigt igång förrän i mitten av april - å dit känns det som en liten evighet.... Nu när jul och nyår är avklarade, så får det väldigt gärna bli vår för min del. Jag är född en frusen människa och såna här kalla dagar som idag (-18) så kämpar jag mest för överlevnad.


Helgen i övrigt har varit lugn och stillsam. Jag har fått i mig min dos av chips och dip kan man lugnt säga..  Å igårkväll dammade vi av "Sagan om Ringen"  - den första delen på 3 timmar..  Tänk hur lätt jag liksom låter min fantasi dra iväg i den filmen.  Nog skulle Aragorn föredra mig över Arwen om han bara fick träffa mig?  Eller skulle jag kanske vara en Gandalfina som har massa magic trix i bakfickan?  Ja, man kan ju bara undra...


Give me VÅRVÄRME NUUU!

Söt besökare



Idag har jag haft en lugn dag.
Men lite nyttigt har jag gjort i alla fall. Soffklädseln och mattor har fått sig en omgång i tvättmaskinen och väntar nu på torkning och strykning.. Fint och fräscht till nya året är det tänkt.

Sen har vi haft gulligt besök här idag också. Lilla söta collievalpen Lova. Ja, hon kom ju inte hit helt ensam - utan i sällskap med husse Micke.  Usch va valpsjuk man blir....

Ett nytt år. Ett BRA år!?

Så var det nytt år igen. 2009 ska bli ett BRA år. Det har jag bestämt.

Idag har jag suttit och skrivit klart ett par till jobbansökningar.. Nu SKA jag hitta mig ett jobb j****imej!

Återkommer...

RSS 2.0