Läslust


(bild från Adlibris.com)

Jag tror jag har nämnt det tidigare, men jag är verkligen en periodare vad gäller bokläsning. Just nu är jag inne i en sådan period igen. Senaste boken jag läste var Arvet av Tamara McKinley. Jag väljer böcker väldigt sporadiskt, helt enkelt av vad mina ögon först dras till i bokhandeln. Den här boken tyckte jag bara var fin, så den fick följa med hem :)
Det visade sig vara ett rätt bra val, och jag vet att jag läst någon bok tidigare av samma författarinna.

Idag kom en till beställning hem från Adlibris. Inte mindre än tre böcker hämtade jag ut, samtliga av samma författarinna Nora Roberts. Jag har inte läst något av henne tidigare, men jag tänker börja med Dödligt villospår.


Till Selma på 1-årsdagen


Ja så här blev resultatet
av mitt första försök till en Hello Kitty-tårta. Allt är ätbart och allt är egenhändigt gjort av undertecknad. Det är inte helt lätt att få till den där kissen.. eller vad det nu är. Hon fick bara två morrhår på vardera sida för de råkade bli lite för stora, men en 1-åring tror jag inte märker någon skillnad :)

Till fyllning är första lagret en banan/marsankräm-blandning, och det andra lagret en jordgubbsmousse. Allt barnvänligt i smak. Sen är det grädde runt om och slutligen överdrag i sockerpasta. Likaså allt "pynt" är gjort av sockerpasta, utom morrhåren som är klippta lakritsremmar!

Imorgon fyller hon år, lilla Selma. Jag hoppas hon kommer tycka om sin första tårta...

Smått och gottVips
har det gått en månad sen jag skrev här. Vad har jag haft för mig då? Jo, jag har jobbat, tränat hundarna, legat sjuk fem dagar i tokflunsa m.m. Jag fick köra igenom hela baletten med feber, halsont a la rakblad i halsen, rinnande nästäppa, serienysningar, hosta och röstförlust. Fem dagar helt åt pipsvängen. En ljusglimt som jag precis råkade pricka in var ett avsnitt av en av mina favoritserier - McLeod's Daughters! Jag visste inte ens att serien fortfarande visades, men självklart på en helt galen tid mitt på blanka förmidda'n då man är på jobbet. Why!?

Jag gjorde lite efterforskningar och hittade den här boxen på bilden ovan. Den vill jag ha... En jämn lax vill de ha för den. Kanske en julklapp till mig själv så småningom?

Vad händer mer då? Jo, det är dags för lite skapande igen! Jag har fått en "beställning" på en 1-årstårta till på fredag. Min lilla granne fyller år och hennes mamma vill ge henne en liten Hello Kitty-tårta. En rosa. Så klart...  Det ska bli spännande att se vad jag kan få till.


RSS 2.0