"Jag ser det snöar.."

Neej nej nej nej, inte snö än!  Vänta efter denna helg bara... ?  Please?


Idag är min sista arbetsdag. Igen. Men nu tror jag det är "på riktigt" den här gången...


Bloggsuget är totalt noll för dagen här, men jag skriver som tusan på www.faldarello.com   Men där handlar det mestadels om mitt "hundiga" liv - så ett varningens ord innan Ni / OM ni tittar in där....

TREVLIG HELG!!

"On call"?

Det är ju vad läkare brukar vara i alla TV-sjukhus-såpor. "On call". Alltså bara ett telefonsamtal borta från att måsta rycka in och jobba. Så blev det för mig också.  Vad som skulle bli min första arbetslösa dag blev en arbetsdag!  Jag blev uppringd på f.m. och de "behövde min hjälp" som de sa...  så det var bara att rycka in :) 

Vi har nu kommit överens om att jag ska jobba hela denna vecka ut. Så nu blir måndag till veckan min första arbetslösa dag istället.  Tror jag...    (?)





Mot nya äventyr?

Imorgon är jag arbetslös...  Kändes nästan som att det var sista arbetsdagen redan i fredags. Idag är det mest bara överlämning som gäller och diverse "hej-då-snack" med alla arbetskamrater.. Vissa kommer man sakna mer än andra. Vissa ser man kanske aldrig igen.

Mot nya äventyr...!?


To catch some Z's...

Mina långnäsor. Grabbarna grus. Bill och Bull. Piff och Puff. Humle och Dumle. Kalla dom vad man vill, men livsnjutare är ett sanningens beskrivande ord om dom båda två i alla fall... 



Denna syn möter mig så gott som varje dag...



Knopp: - "Zzzzz Zzzzz"



Gucci: - "Zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz"


Countdown

Nu är det nedräkning på allvar..  bara tre arbetsdagar kvar nu. På tisdag är jag arbetslös...   Jag försöker se möjligheten att detta "elände" ska leda till att jag hittar mig ett nytt jobb där jag kommer trivas ännu bättre och tycka om ännu mer än det jag har just nu. Jag håller tummen..

Helgen

Fredag:

Tupplur efter jobbet. Kände mig trögstartad att komma igång igen..  Med mysbyxor i soffan och allmänt seg fick jag flera övertalningssamtal från mina jobbkamrater.. Det var bara att kapitulera. In i duschen och kamma långluggen - PARTYTIME!  Taktade upp i bra tempo på O'Learys, ett pitstop på Svenssons och sen vidare till 30+ på Oscars..  Får man okej godkänt om man har träningsvärk da'n efter....?   (!)


Lördag:

Vaknar ganska tidigt med ont i håret. Kinamat till frukost vid 17-hacket...  Geggamojja och Stjärnor på is var allt jag orkade med...  Träningsvärk?!  Konstigt...


Söndag:

Man gör ett ryck.
Dammsuga. Damma. Skura golv. Baka muffins och tårta. Kärlekens födelsedag hela dagen...

Klackarna i taket?

Idag känner jag att livet börjar komma åter till mig. Halsen gör inte lika ont längre och huvudvärken är borta. Äntligen!


I helgen har jag chans att följa med på festligheter om jag vill.... från flera håll. Det kanske är precis vad min hals behöver? Vissa drycker sägs ju vara den bästa medicinen mot halsbaskelusker..


Tro om det är dax att slå klackarna i taket?

Sjukstuga

Här kommer några få ord från sjukstugan. Både jag och T har legat däckade i flera dagar nu. Halsfluss... 
"Flärpen" som hänger i halsen har varit otäckt svullen, halsen ilröd och jätte-OND på mig..  Lägg till dunkande huvudvärk, feber och muskelvärk så har ni ungefärlig beskrivning på mina senaste dagar.


Gucci däremot är fit for fight igen för er som kanske undrar efter mitt senaste inlägg. Det gick som tur var över på natten.  Jag gick inte o la mig förrän jag såg att det vänt...   Puh, var så rädd att han fått något som hade fastnat i magen, men det var nog en "fis på tvären" ändå. En väldigt tjurig sådan.


Nu har jag endast 1 arbetsvecka kvar innan jag blir arbetslös..  Letar med ljus och lykta efter nytt jobb, men det är ju måååånga fler än mig som varslas just nu så man lär få stångas med allt man har för att vara med i kampen om de få lediga jobb som finns i omlopp..


Det är bara att hålla ut!


En dag i hundens tecken

Lördag.  En dag i hundens tecken.


Snälla Anna kom och hämtade mig vid cirkus 8.30-tiden imorse. Vårt mål var SKK Västernorrlands hundutställning här i Sundsvall. Man måste ju passa på att kika när det är hemmaplan. Men ska man inte passa på att ställa ut sin hund när det är utställning på hemmaplan tänker kanske ni nu?   Jo....  om man kommer ihåg att anmäla o inte missar sista anmälningsdatum...   Klant-Elaine!


Men det var skoj att se alla fina shelties och få träffa allt folk iaf! Å sugen blev man att visa G....  Nåväl, jag måste bättra mig och styra upp nån slags påminnelsefunktion för mig. Nån frivillig?  hihi


Efter utställningen gick jag, Anna, Mocca och långnäsorna på en skön skogspromenad. Mocca var i sitt mest sprudlande jag och var mao helt crazy. Gamle Knopp var galet kär och försökte hänga med i hennes tempo o femöresvändningar så gott han kunde.. Vilket inte alltid var så lätt...   Men min lille vän G var det värre med.. han travade i sakta mak bakom oss hela tiden och verkade helt ur sina normala gängor. Vad var fel? Vi packade in hundarna i bilen och åkte hem till mig för att se Stjärnor på is med dukat chips-och dipbord..   Men G blev bara sämre. Han såg ut att ha riktigt ont..? Han ville inte äta och efter en stund kräktes han "rätt ut"...  


Efter rastningen nu bara för en liten stund sedan så har han kräkts en gång till. Men på rastningen så fick han både göra A och B, dock väldigt liiiite...   Jag är nu orolig.. Har något fastnat i hans mage?  Jag märker ju fortfarande att han har väldigt ont..  så det verkar inte bara vara "en fis på tvären"... (?)  Jag får hålla ett nära öga på honom nu ikväll och gå täta små rastpromenader med honom och hoppas att magkramperna släpper. Lille lille vän.. om du ändå kunde tala....



Hals-ONT!

Ilsket röd färg. Svullen "häng-plupp". Blåsor eller prickar? SMÄRTA!   Ja det är min hals för da'n det... 


Imorgon blir det en dag i hundens tecken. Det är stor utställning i Nordichallen, som Västernorrlands Kennelklubb anordnar. Utställningen håller på både lördag och söndag, men eftersom långnäsorna bedöms imorgon lördag, så är det då jag ska dit..


Nu till nåt helt annat. Till nästa helg har jag en del att baka...  så jag tipsar nu om den här tävlingen hos Eva Blixman! Jag e med! Klicka på bilden så kommer ni till hennes blogg.


                                               sockerpastan kommer från: Tårtdecor

Update

Bloggtorka har smugit sig in. Man har väl varit lite busy med annat.. Å det e ju bra.

I fredags var jag ju på intervju - som gick bra. De hade inga uppdrag inne just för dagen till mig, men nu vet de ju vem jag är och jag är ju inte längre än ett telefonsamtal bort..

Nu på torsdag ska jag på nästa intervju. Spännande det här! Hoppas det bär frukt också.. som man säger..

Lördagen var kanelbullens dag. Bullbak stod på schemat. Mmmmmums de blev GODA!  Behöver jag säga att det blev bulla och mjölk till kvällsfika?  Till det Stjärnor på is och kvällen var räddad.

Behöver jag säga att det blev bullar och mjölk till söndagsfrukost?  4 stycken...

Nu ska jag iväg till Timrå Brukshundklubb med skruttanna och träna lydnad med mina långnäsor. Å hörrni va fiiina de är nu på hösten..  Inga problem med "dagens outfit" där inte! De är toppmatchade VARJE dag!  Titt här får ni se;


Knopp i all höstprakt. Toppmatchad...


Trevlig heeeelg! Testing av mobil

Trevlig heeeelg! Testing av mobilbloggning... :)


Uppvärmning

Nu har jag slutat för dagen. Är hemma "på lunch" och väntar på att det ska bli dax för intervju nr 1.

Hade inget färdigt att äta till lunch hemma - så jag värmde upp lite inför morgondagens bullbak istället...  chokladmuffins! They´re my favourite...  som kanske märks. Med mjölk till. Hela kostcirkeln som vanligt. Det är viktigt. 

Å när jag bakar muffins "bara till mig själv" så låter jag de alltid bli lite extra kladdiga.....


Het

Nu ringde dom precis från ett annat ställe!  Ytterligare en intervju är inbokad...   Man är het... 

Thank God It's Friday

Äntligen fredag. Trots regn och rusk så har jag på känn att det här blir en bra dag..  (?)  En anledning är att jag bara jobbar till lunch idag, sen bär det av på intervju hos Kontorsfixarna!  Can they hook me up tro? Time will tell.


T åker bort idag på f.m. och kommer inte hem förrän söndagkväll - så jag har laddad inför en filmkväll alldeles allena ikväll. Ja osså långnäsorna förstås, men de blir så trötta i ögonen av att stirra länge på en 42-tums skärm.


Imorgon är en stor dag. Inte alls vilken dag som helst. Det är inte mindre än KANELBULLENS DAG. Just kanelbullen har en speciell plats hos mig. Jag är nämligen uppväxt på såna.. 5 bullar och O'boy till frukost, lunch och middag. Ibland även kvällsfika... Ni som inte tror mig...  fråga min mamma! haha   Hon är därför ingen nybörjare på bullbak vill jag lova...

Så nu ska den här tjejen baka bullar. Min mamsen kommer hem till mig och vi ska svänga ihop ett gäng tillsammans är det tänkt... Mys!

Bild på kanelbullar  


Tro om hon fortfarande kommer försöka hindra mig från att äta för mycket deg..?

Snart jul? Del 2...


Nu har jag fotat min vita ljusstake som jag nyss berättade om - här är den!








Och eftersom jag inte fått ett endaste svar än på mina frågor så ställer jag dom igen...


1. Hur pyntar Ni Era julgranar?   (färger, tema etc.)

2. Tro om var jag ska hitta ett fint förklä' till mig.... Tips?






Snart jul?

Såhär mycket har jag nog aldrig längtat till en jul... Jag vet inte vad det är med mig?!  Jag planerar hur jag ska klä granen (min färska fina väldoftande levande julgran) och var den ska få stå i år. Jag funderar kring julbak och julskinka. Blir den lika god som ifjol? Jag tror ja. Jag tror bestämt att jag ska julstöka riktigt hardcore i år iförd huckle och förklä'. Lägg märke till det bestämda bonn-uttalet i utstyrseln...  så förstår ni kanske hur inspirerad jag är..!



Jag har tittat runt efter en ljusstake som jag blivit lite kär i och som jag till slut hittade som ett FYND på pandurohobby.se!
Här är en bild där den visas målad och dekorerad..  Men jag vill ha den helt vit.... ren och enkel.  Å det allra bästa med den från Panduro är att den kommer just VIT när man beställer den!  Tänk så behändigt för mig det blev...
Överallt där jag sett just denna ljusstake så går den loss på bra många hundralappar. Men min fina vita kostar endast 139 kr!  LOVE IT!! 


Nu får ni tänka er denna ljusstake HELVIT - så ser ni MIN!



Nu har jag två frågor jag vill ha svar på...;


1. Hur pyntar Ni Era julgranar?   (färger, tema etc.)

2. Tro om var jag ska hitta ett fint förklä' till mig....?




Första nappet!

När man talar om trollen.  Nu har Kontorsfixarna hört av sig och vill träffa mig snarast!  Vi bokade en dejt på fredag efter lunch - ska bli spännande att se om de har nåt uppdrag för mig... det kan ju förhoppningsvis bli en inkörsport till något nytt i alla fall!  De sitter ju på kontakterna så att säga...  Hoppas, hoppas...! 



Från det ena till det tredje så tänkte jag visa en bild på den kudde (fodralet) jag köpte vid senaste besöket hos Fredrik & Micael .  Vit med ordet "Home" inbroderat...  Fint va?   Finns även med "Harmony"...




Har hört ryktas om att Fredrik & Micael fått hem massa nyheter i butiken..  Dax för ett besök!?

Jobbsök

Igår efter hemkomst från jobbet, matlagning, intagning av mat och diskning så orkade inte mina ögon hålla sig öppna längre. Total paltkoma. Sov i nästan två timmar!    Tack Mr Blund.


När jag väl taktat upp tempot igen blev det filmkväll med chips och tortilladip. Ja jag erkänner, där sprack mitt löfte om att bara äta geggamojja på helger...  I'm bad...   


Lite duktig har jag ändå varit senaste tiden. Har gasat på rejält i mitt jobbsök. Nu finns jag med bland samtliga rekryterings-/bemanningsdatabaser och jag har även skickat in ytterligare några ansökningar via Platsbanken..  Måtte nån nappa...? 



Till sist ett litet tillägg på min önskelista igen...  Den nya Puma Flowing...  yes please.    Jag har sen tidigare flera av deras tidigare utgivna dofter...  Lätta, goa, sportiga, fräscha. Mums.





Tro om T ska få köpa en på hans kommande båt-tur med Tax-free? 


RSS 2.0