Kladdigt gott



Min helg
har gått alldeles för fort. Jag åkte i lördags upp till Stöde för en avelsträff med Shetland Sheepdogklubben. En liten hög med både erfarna och blivande uppfödare av rasen. Fyra trevliga timmar sprang iväg och gott fika bjöds.

Vid 18-hacket var jag hemma igen och cirkus en timme senare kom T hem från en dop-spelning i Järvsö. Vi lyxade till oss med hämtmat från "BlåKina" och lite snarra som tilltugg till en halvbra film.

Idag har jag och T varit en sväng ut till Birsta City. Det blev faktiskt lite shopping a la klädväg till mig, vilket inte var igår...  Ett par jeansleggings från JC, en randig lite längre tröja, ett par mysbrallor i organic cotton från H&M och lite underkläder från samma ställe kan jag nu kalla mina.

När T för några timmar sedan åkte upp till stugan för lite kvällsjobb, så åkte jag till ICA för lite påfyllning i skafferiet. Mataffärer gör mig alltid så sugen att baka... och så fick det bli. Jag hade ju tänkt baka blåbärsgrottor i helgen, men jag orkade inte med några större bravader i köket ikväll, så det fick bli en god men galet enkel variant. Kladdkakemuffins.

Nu väntar en promenad med långnäsorna, sen ska jag hem och breda ut mig i soffläge och äta mina nybakta små godingar.

En speciell födelsedag ♥


Alldeles strax helg



Morgondagens Fredag kunde inte vara mer välkommen. Jag är trötter... Längtar efter helg och vila. Den här veckan och förra veckan på jobbet har gjort att t.o.m min magkatarr börjat visa sitt fula tryne igen... Hoppas det går till sig fort.

Gårdagens besök hos veterinären gick fint. Lilltussan uppförde sig enligt facit och nu har hon fått ögondroppar som hon ska få morgon och kväll cirkus 10 dagar framöver. Men på det stora hela var det ingen fara på taket.

Jag har längtat att baka lite igen, men inte haft tid den här veckan alls. Klurar på att baka mig några blåbärsgrottor i helgen. Små och smarriga. Det går ju inte åt så mycket bär till dom, och det passar ju bra med tanke på den lilla skål som blev resultatet efter förra helgens bärplock när allt var rensat och klart. Å jag som hade hört att det skulle vara galet mycket bär i år?! Kanske jag var too late?

Lördag förmiddag bjuder på en avelsträff med Sheltieklubben. Hundsnack till tusen med andra ord för er ej så insatta... Avel, genetik, hälsobekymmer, ärftlighet, mentalitet, planering m.m. m.m.

Jag tror det blir en fin helg ♥

Mjölktänder



Jag ser att många skriver i sina bloggar om sina barns tänder. Kanske att första mjölktanden är på väg att dyka upp eller att just den är på väg att lossna...  Så jag tänkte inte va sämre. Men det närmsta barn jag har är mina små långnäsor, och just nu så håller lilla Fendi på att tappa sina små sylvassa mjölkisar för fullt. Det går fort i hundvärlden... Det dröjer inte länge förrän det är nya gaddar runt om.

Imorgon väntar ett veterinärbesök igen för lillfisan också, men inte pga tänderna. Hon har ett öga som rinner och verkar irriterat, så det ska kollas upp. Tänk sicken dyr hobby man valde...  Men det gör inget. ♥

Homemade



Tro't eller ej,
men nu är jag en tjej som "syltar och saftar". Efter vår 2-timmars bärplockning i skogen igår hos Fia, så slängde vi direkt i de röda vinbären i Saftmajan och vips ett par timmar senare hade vi vår saft klar. Homemade av en team-effort! Och god dessutom!

När jag kom hem hällde jag upp den dyra drycken i min fina flaska, blandade mig ett premiärglas att dricka, och kände mig plötsligt väldigt vuxen...




En dag hos Fia


Kaka i kopp



Jag är
barnsligt förtjust i min nya hobby. ♥  Så idag har jag bakat. Igen.

Det blev kakor i kopp, som för många andra och för mig som lätt lutar åt lite swenglish kallas  - Cupcakes.

Å ja, allt är made by mig själv och allt är ätbart - blommor och allt. Jag har själv nyss svept en av dom. Kanske jag snart får bjuda på lite tjejfika här hemma, vad sägs girls? En varning utfärdas redan nu att endast onyttigt bjuds. Men det kanske ni redan visste...  

Å en till...



Jag hade ju lovat
goda Kakan *vitsig* en bloggheader också.  ♥  Så tadaa!

Till mig själv har jag fixat och donat här hemma som om jag hade betalt. Sängkläder och sängdynor har tvättats, likaså hundarnas "säng", å det har dammats och skurats och blommorna har vattnats och fått näring. Å nu börjar det visst dofta nybakat från köket....

En kväll i Photoshop



Idag när jag kom hem från jobbet tänkte jag att jag skulle börja lite med den utlovade bloggheadern till fina Sophie. Tanken var att sitta en liten stund bara. Klura på lite idéer, kika på vilka bilder som funkar att använda osv osv. Men 10 min blev snabbt till en halvtimme, som blev en hel timme, som blev två timmar och till slut tre...   Men så blev den färdig också! Lite sådär otippat.

Jag hoppas du blir nöjd Sofia! ♥
-------------------------------------------

Update 23:45;

Jag blir aldrig nöjd med min egen, så den förra hamnar här i "arkivet". Jag klurar vidare...


Veckan so far



Måndag;
Första dagen
på Tools efter provanställningstiden slut. Feels good.

Tisdag;
En sväng på Birsta efter jobbet med T. Krängde en smarrig pizza hos kanske bästa pizzabagar'n i stan?

Onsdag;
En tur till T:s stuga i skogen - där renovering pågår... och det verkar bli riktigt mysigt! Lite preview fick ni ju se igår. En liten promenad i skogen med långnäsorna och sen efter hemkomst en ganska tidig nattning för mig. Trött tjej.

Torsdag;
Fick hemskt besked om en vän. Otäcka, onödiga och orättvisa sjukdomar drabbar de som minst förtjänar det. Tröstbakade lite till mig själv efter jobbet. Havregrynskakor med hemkokt kolasmet. Kanske inte de vackraste, men skönheten kommer ju inifrån?

Till helgen tänker jag baka igen... På allvar.

(Bild; Egen)

En liten sneak-peak...




T:s projekt.
Renovering av stugan i skogen.  En dagsfärsk liten sneak-peak...

Min helg


Lördag blev en kalasdag
bokstavligt talat. Min systers pojke fyllde 8 år och det firades med kalas, släkt och vänner. Å massa gott att äta...

På kvällen blev det hämtmat a la från Kina och SOM det var gott! Jag hatar att "Blå-Kina" har semesterstängt. Men skönt nu när de är back in business igen.

Idag har T och jag trotsat regnet och gått en sväng på Selånger marknad, mest för att vi inte just hade annat för oss. Fastän jag inte alls tänkt shoppa något, så kom jag hem med lite nya strösselsorter och ett bakgaller. Mina små smarriga baktillbehör/toppings har börjat få plats i mina små söta flaskor i gammeldags stil. Fina va? Jag vill ha fler...

(Bild; Egen)

My Hero ♥

Min gårdag blev en riktigt bra dag.
Först och främst var det sista dagen för min provanställning, så fr.o.m nu har jag fast anställning! Det känns bara så himla skönt.

Sen helt hux flux när jag och T svängde in på stan för att hyra en film, såg jag pötsligt min gamla colliehund Hero gå i "Ja/Nej"-parken. Jag flög ur bilen innan T ens hann stanna och sprang fram till Hero och hans "nya" husse Micke. När jag skulle flytta till Stockholm för ex antal år sedan, så kunde inte Hero följa med... Och hur jobbigt det än var, så kände jag att Hero skulle ha det bättre hos Micke, som för det första hade varit daghusse åt honom under ca 1 års tid, och för det andra höll på att gå av på mitten av tanken att Hero skulle flytta. Och Hero har haft ett fint liv. Nu är han gammal... 12,5 år och det märks på honom då han är både halvblind och halvdöv och rätt halt och lytt. Men ändå kände han igen mig och började "prata" och vifta på svansen när han såg mig. Jag fick svälja extra en och två gånger för att inte fälla lilleskuttårar...

Jag vet att Hero haft ett jättebra sällskapshundsliv med Micke nu hans senaste år och ett aktivt tävlingshundliv med mig innan dess. Min tid hos mig som valp och som vuxen, aktiv och stark - och sen hos Micke som en glad pensionär, och det är med Micke han kommer avsluta sina dagar, troligen rätt snart...

Men ändå känns det så overkligt för mig, att jag en gång lät honom flytta från mig. Det skulle jag aldrig ha klarat av idag. Han var ju min första hund... Min allra första långnäsa.  My Hero.

Rea



Jag hade fått nys
om att det var 25-70% rea hos butik Nordljus i Njurunda, så direkt efter jobbet igår så åkte jag och min arbetskamrat Mia ut för att kika en sväng.

Vi kom hem med lite smått och gott båda två. Kika in på Nordljus.net så kanske ni ser varför...

Nu är det äntligen Fredag och jag ser fram emot en sovmorgon imorgon. Fendi har inte varit helt kry på natten inatt, så sömnen har liksom fått stå åt sidan för mig. Därav detta inlägg som är skrivet före tuppens.

Ha en bra dag!

Besök av mina favoriter


Söt som socker ♥


♥ Frida till mamma Camilla innan de åkte;
-
"Jag vill ha på mig klänningen jag fick av Elaine..."


♥ Se...


... och lär. ♥


Ikväll har vi haft besök av min storasyster Camilla, hennes man "Zäta" och deras barn Daniel och Frida. Den förstnämnda är heeelt tokig i allt vad rock och musik heter. Han längtar så tills han börjar i 3:an (vilket är nästa år , men till vilket han tycker det är en EVIGHET) då man får börja ha musik i skolan och välja att börja spela instrument. Gissa om han tyckte han hamnat i himlen när han kom hit och T visade musikrummet...  och sen drog några riff på gitarren...

I övrigt blev det lite gofika med bl.a. en nygjord blåbärspaj med vaniljsås till. Mumma.


En födelsedag...

Med pipa på sné och kaffet på fat,

skämtsamt du sa att jag ofta var lat.

"Du skall icke gruva dig...",

var vad du sa,  jämt till mig.


I stallet, i traktorn, med hästen på tur -

du pausade dagen, med en tupplur...

Med glimten i ögat och snäll som få -

min allra bästa vän du var just då.


Varje dag när min skola sluta,

med Volvon du stod där och tuta...

För du visste att varendaste dag,

den som ville ha skjuts till dig, var jag.


På somrar och lov, ja jämt när jag  fick -

följde jag dig, överallt där du gick.

Det var både hårt jobb och ta det soft,

mocka skit till leta kattungar på loft...


En ponny jag fick efter långt duktigt tjat,

en trög liten en, bara tänkte på mat.

Peppe han hette, var brun och rätt söt -

slängde mig i backen så jag blev blöt.


Min morfar du var, jag saknar dig jämt...

allt från dina råd till vitsiga skämt.

Med en få förunnad känsla för djur,

jag ständigt försökte lära mig hur.


Bättre man får man nog leta,

det ska då gudarna veta.

Jag önskar så att du fortfarande fanns...

tänker på dig överallt och ingenstans.


Tionde augusti, din födelsedag -

skulle fyllt 90, om du levde idag...

Många fler än jag saknar dig här,

Grattis ändå, var än du nu är!


(Till min morfar Kalle - av Elaine 090810)

Ett favoritmotiv...


Småpill

Idag har jag åskoväder i mitt huvud... Blixtar och dunder. Magiska under. Men det är det värt, jag minns inte när jag var ute sist på byn - så lite pain får man vara beredd på!

Jag har suttit och gjort lite småändringar här i blogglayouten. Gjorde sidan lite bredare så innehållet inte känns så ihopklämt. Åsså har jag ändrat lite i headern...  Har liksom inget riktigt flyt för dan i photoshop, så jag känner mig aldrig riktigt nöjd.

Här sparar jag ändå de förra;

a;


b;

Med små kristyrblommor



Jag behöver nog inte förklara så ingående vad jag haft för mig tror jag. Det syns på bilderna här ovan. All homemade by yours truly. Chokladcupcakes med glasyr och spritsade kristyrblommor on top.

Fan. Jag ska bli bättre på sånt här.

En liten må-bra-film



Jag sitter fortfarande och snörvlar och försöker andas normalt. Det är nu ca 30 minuter sedan filmen slutade och sedan mina ögon hejdlöst producerade lilleskuttårar. Jag har sett filmen om hunden Marley. Det är en alldeles utomordentlig film att se för att inse att man själv nog har världens bästa hundar. Även om man stundvis log och nickade igenkännande åt såna där hundiga pinsamheter och "olycksfall"...

Nu ska jag gå och lägga mig och sova - i sällskap med mina snälla, rara, duktiga, gosiga och skötsamma små långnäsor



Tillsammans med ett stort glas mjölk



Ikväll blev det lite bakning igen. My favourites - chokladmuffins. Men just den här gången bakade jag mest som en förberedelse inför morgondagen, för då måste jag ha just muffins som grund. Jag har nämligen shoppat lite nya roliga grejer, som jag ska testa att göra nya cupcakes med tänkte jag. Å jag har även en smarrig beställning som inte ens hunnit komma hem än... 

Provsmaka var jag ju bara tvungen att göra ändå ikväll, å goda var dom. Dom är ju som sagt mina favoriter... självklart tillsammans med ett STORT glas mjölk.

Halvnytt

Blev lite lek med photoshop igårkväll/natt..  = en ny bloggheader. Lite snabbt och halvslarvigt, så vi får se hur länge den här blir kvar...

Den förra var jag galet less på, men sparar den här;





Bara en till. Å en till. Å en till...



Som tröstshopping i söndags fick TRE nya receptböcker följa med mig hem. 1 smet 100 muffins, Frestelser av choklad och jag ville ju inte fortsätta vara sämre än alla andra, så det blev en A piece of cake också...

Nu väller det över på mina receptbokshyllor i köket, så nu har T fått som sitt mission att sätta upp ytterligare en tavelhylla så alla nya får plats. Nu ska här bakas massor!

Jag har ikväll suttit och pysslat lite med Blacksmith Minis hemsida, och lagt till massa nya bilder. Så har Du tid och lust  - kika in vettja?! 

RSS 2.0