Nyårsafton


Tittut


God Jul!


...endast Tomten e vaken...?




Svar nej.
Det är INTE endast Tomten som är vaken. Jag har också varit vaken hela natten och som det verkar nu ser det inte ljust ut för natten som kommer heller. Knopp är jättedålig och väcker mig varannan timme. Då får jag kliva upp, klä på mig full mundering eftersom jag vet att vi kommer bli ute ca 20 min och sen gå ut i vinternatten.  Det är ju där Knoppens toalett finns.. 

Usch stackarn, jag märker hur ont han har i sin mage...  Men den här gången tror jag mig nästan vara säker på vad som är orsaken till hans maghaveri. I fredags släppte jag nämligen lös honom på vår innergård där det alltid finns många skator...  Å FÖRMODLIGEN har de tappat talgbollar som Knoppen sen hittar och slänger i sig som om det vore hans sista måltid. Talg. Fett. Själva f** för hans gamla mage!

Nu ska jag bege mig upp till Sundsvalls Djurklinik och köpa ut medicin och "saltåterställare" till honom..  Han har fastat sen lördag morgon, så jag hoppas verkligen detta lugnar sig snart.. Annars kan sånthär bli mkt allvarligare än man tror när det går så pass många dagar - särskilt när det drabbar en så pass gammal hund som lille farbro Knopp.

Håll tummen åt honom att han hinner bli kry till julafton!

Jullådan som försvann



Det var en gång i tiden
som jag hade en hel låda full med julpynt och julsaker. Den lådan är gone with the wind. Har ingen som helst aning hur den har kommit bort, men borta är den. Spårlöst.  I den lådan låg julgransfot, julgranskulor, belysning, glitter, tomtar osv...   Den har inte riktigt hunnit bli saknad förrän i år, som nu när jag står utan t.ex. julgransfot...   Ifjol jul var vi ju mitt uppi flytt och storrenovering, så vi liksom "hoppade över" julen här hemma då. Vi skulle ju ändå vara borta över jul så vi gjorde det enkelt för oss.  Men i år är det annorlunda. I år ska vi alla vara här hemma på julafton och jag vill ju fixa så fint det bara går tills dess.. 

Vem rycker då in, som alltid i ur och skur?  Jo, min mamsen. Vår julgran fick vi av henne i år och alldeles nyss ringde hon och sa att jag/vi skulle få en röd stor linneduk som jag suktat efter och velat ha till det blivande julbordet..  Tack mamma! Du är den bästa.

Ostabil granjakt...

Vaknade kl. 11.30  tidigt imorse av ett sms,    - " Är du klar för hämtning kl. 12?"   Följt av ytterligare ett några minuter senare - "Ho ho vart är du?"   Det var mamma som studsade i startklossarna redo för den utlovade julgransjakten....  Jag hann tänka på alla fina svordomar jag lärt mig genom åren innan jag insåg att det inte var nån mening med att jobba emot denna kraft. Jag hade LOVAT. Å man ska vara snäll när det vankas jul har jag hört. Det var bara att stiga upp och möta dagen - trots de alldeles för få timmarnas sömn efter fredagkvällens bravader...


Gårdagen blev en hit! Efter en all-by-myself-förfest här hemma med endast sällskapet av Britneys ljuva stämma från nya plattan - så tog jag en bulle ner till Våningen för att möta upp kärleken m.fl. Vi värmde lite till där innan vi begav oss bort på 30+ , där jag får komma in....

De Sotos lirade, vi sjöng med i texterna och diggade med ett ständigt tag om Mr Jack D. i näven hela kvällen igenom... Det kändes som hux flux så var kvällen slut. Lamporna tändes och jag tror de ville vi skulle gå hem. Det ville inte vi...  så vi stannade tills vi följde med sopkvastarna ut.  Väl hemkommen var både T och jag frukostsugna. Så det blev två varsina hääärliga gravade laxmackor samtidigt som vi diskuterade världsalltet som om det var absolut sista gången vi någonsin skulle få prata med varandra...   




En mobilpuss till T igår....med kvällens attityd... 






Nåväl, summa sumarum så hittade vi till slut var våran gran idag. Mamsen å jag.  Vi hjälptes åt att få mammas på plats redan idag, medan vår julgran fortfarande står utomhus och längtar in.  Jag måste styra upp en ny julgransfot först... Det blir morgondagens mission.


Ikväll är T iväg o spelar igen och jag har inte gjort många knop. Jag letade fram en gammal glasburk ur skåpen och knöt ett juligt band på den. Där fick min hemgjorda julkola bo...

Som dukat för julmys...



Dagens utflykt
till Micke blev jättemysig. Jag har säkert tjatat om det här tuusen gånger nu, men för Er som inte varit där ännu -  JUST DO IT!   Snacka om julstämning och frid i själen. Ja, så lätt är det!   Man kan ju nästan tro att jag får betalt med tanke på hur jag surrar om deras gårdbutik och saker, men så är det inte haha.  Jag är bara helt enkelt kär i den stilen och den "känslan".  Mera mera mera.

Mitt mission idag var ju inte shopping, utan att hälsa på lilla Lova, 10 veckor.  En toksöt collievalp...   Men hipp happ så fick ändå en liten mistelbukett följa med mig hem, å den hänger redan prydligt på plats.  Jag satte ett juligt tygband som blev pricken över i:et tycker jag. Fint va?  Ytterligare lite hjälp på traven för lite extra romance såhär i juletider... 


Nu börjar tiduret snart att dra ihop sig för att kränga på sig partystassen! 




Mera dietgodis till jul...





Mmmmm så smarriga de blev!!
  Och jättenyttiga. Hur ska dessa räcka ända till jul?!



Idag ska jag och långnäsorna åka ut till Micke för att hälsa på hans nyss hemkomna lilla valp Lova!  Tänk om jultomten kunde komma med en "ny" liten långnäsa till mig också... 


Å ikväll blir det Oscar 30+  med De Sotos som spelar!    


En dag med julbestyr

Jag är sen som vanligt....  Är sämst med att rodda med julklapparna i tid. Samma sak varje år. Alltid i sista sekunden...  Men i år har jag fixat och styrt så jag är jättenöjd med de klappar jag ger!  Den jag är mest nöjd med är den till syrrans pojke Daniel. Vem vet, han kanske t.o.m. svimmar.. Free Smiley


Sen har jag idag pysslat klart och skickat iväg årets julkort. Jag skickar inte till så väldigt många... men de jag väl skickar är homemade och gjorda med kärlek, som man säger.  


Nu har jag precis skjutsat ner T på spelning..  Å själv klurar jag på att dra igång mera julgodisbak?  nu när man ändå har plejset för sig själv ikväll...  Free Smiley


Knäck




Idag tog jag mig tid att koka knäck. Efter lite tålamod och en del kladd, så blev de till slut klara. Allt godis gör sig ju så mycket bättre när det får hamna i fina burkar eller på fina fat.  Här la jag min nygjorda knäck på uppläggningsfatet Arv från IKEA.

Mera julgodis kommer "dyka upp" allteftersom här hemma...  


En liten recap...




Helgen
blev helt otippat bra med hetsätning fredagsmys med Ullis som inledning, och sen bootyshejk med Veronika på lörda'n.  Mera mera! 


På söndag tog vi det bara lugnt. Kärleken bjöd på min favvo-middag - dvs. kyckling med curry "på Kina"...!  GOTT!  Sen blev det filmtajm och gotta till efterrätt..  My kind of evening!


I måndags kom jag intet ont anandes körande i min röda fina bil, mitt i rusningstrafik...  Då plötsligt något smäller till under min vänsterfot och pedalen "försvinner"!  Bilens kopplingsvajer was NO MORE!  Åneej!  Jag hade nog aldrig klarat mig hem om inte T tagit över driverplatsen och crosskört bilen hem - på något oförklarligt magiskt vis som jag inte begriper och därför inte kan förklara.

Som bekant är ju han världens bästa Mr Fixer  - så igår (tisdag) så var min bil som ny igen!  


Efter bildramat kom min mamsen och hälsade på inför det inbokade pepparkaksbaket. Mmmm sicka goda enare! Mamsens recept.  Det bidde massa grisar, hjärtan och några gitarrer...!
Eftersom klockan tickade fortare än vanligt, så hann vi inte med nå knäck och kolabak... så jag ska göra ett ryck själv med det så snart det blir tid...

Ikväll väntar ett besök på Våningen där Mats Ronander spelar! 



Väntan i advent






(081212 av Elaine)

Målarverkstad




Igårkväll
blev det äntligen lite målarverkstad. Jag fyndade ju ett gammalt litet bord i somras, men slipningen och målningen har liksom inte blivit av....  Latmaskens fel...

Men igår hann som sagt bordet både bli slipat och grundmålat! Så nu ska det bara täckmålas... VITT såklart!


Ikväll ska jag åka ut till Alnö och bli bjuden på middag hos min pappa.. Det var ett tag sen jag var där nu igen, så jag passar på att "ränna i gå'lan" när jag ändå är sonika alena ikväll..  eftersom T spelar.


Ha en trevlig torsdagskväll!

...


Mera bokplöjning




Är det måndag eller fredag?
  Torsdag eller lördag? Dag eller natt?    Ja jag vet inte riktigt.. jag har börjat bli riktigt dagvill nu. Försöker trötta ut min hjärna med lite smått så gott det går, däribland bokläsning..

Läste igårnatt ut ytterligare en. "I dina kläder" av Jane Green.  Ingen jättehöjdare, men visst gjorde den sitt jobb okej..  Eftersom mitt eget liv just nu står som i pausläge, så får jag helt enkelt fortsätta läsa om andras liv..  Å kanske lära mig nåt av det ändå?

Nu ska jag precis till att påbörja en ny bok. En svensk bok, vilket är olikt mig. "Nu vill jag sjunga dig milda sånger" av Linda Olsson. Men jag fastnade för omslaget så den fick följa med hem.  Tror inte man behöver ta titeln så allvarligt haha..  Å lugn, jag har inte gått o blitt religiös eller nåt..!

Julbaket inbokat



Julen närmar sig!
På måndag kväll till veckan är det bakdax här hemma må ni tro. Då är det inbokat för julbak! Mamsen gör mig sällskap. Det blir pepparkakor med mammas goda recept, knäck och kola till att börja med...    Sen får jag se om jag bakar ytterligare lite precis inför julafton - om andan faller på och/eller om nåt börjat ta slut..  viss risk finns ju...!  


Den här morgonen började jag med att riva ur sängen när jag klev upp. Tvätt - och städdag står på schemat. Sen ikväll är jag lite sugen på att ta tag i renoveringen av det gamla fina bord jag köpte i somras.  Vill helst ha det klart innan jul...   Bordet ska slipas och vitmålas, men det har bara liksom inte blivit av ännu...  Det väntar en massa finlir i slipningen, i och med alla små detaljer i bordets "utsmyckning"...   That's why jag tror jag gruvat mig.  Jag hoppas få sällskap där i garaget med T medan jag donar med bordet - allt går liksom så mycket lättare med världens bästa handyman i närheten.. 

Helgen

Fredag:

Redan när jag vaknade visste jag att detta skulle bli en partydag. Mitt gamla jobb skulle ha julfest på Våningen med middag o hela baletten. Å jag fick hänga på lite sådär på flajjen - eftersom T spelar där.  Så lämpligt för mig
Jag hade en för dagen ny dress på mig och kände mig faktiskt rätt foxy haha.  Det är ju inte var dag den här tjejen bär klänning om jag säger så.... 

Efter en galet rolig middag och lite shejking on the dancefloor gick jag och T vidare till 30+  på Oscar. Där hamnade vi i baren och avslutade sen på dansgolvet till sista dansen - precis som om vi vore på första dejten. MYS! 


Lördag:

Ont i luggen
när jag vaknade, men som tur var gick över ganska snart.  Det blev en blixtvisit på en födelsedagsfest innan T skulle iväg o spela igen..  Själv slog jag mig ner i soffan med en kladdkaka och kikade på Stjärnor på is.  Kändes precis lagom.


Söndag:

Blev precis som en söndag ska vara. På med myssa, halsduk och vantar och sen en utflykt till Norra Bergets julmarknad.  Kylan bet tag i nosen, men vi tackar ändå för myggfritt.

Med friska rosiga kinder lagade jag sedan stekt lax med klyftpärer till middag och fortsatte sedan hetsätningen med chips o dip till kvällens film - VARG.  Ni vet, den med Peter Stormare..  Å ja, tron't på f** att jag grinade en skvätt precis på slutet av den också. Jag har gått och blitt hopplös...!

Home alone

Varje torsdag, fredag och lördag fram till jul är jag home alone..  Det ger mig tillfälle att stöka och böka ner hur mycket jag vill här hemma - om än bara tillfälligt...   Å det är precis vad jag gjort/gör ikväll!




Man ska ju egentligen inte skåda halvfärdigt arbete...?

Grey's...

Nyss kollat på favvo-Grey's... 
Denny kom tillbaka och "gästade"...  Vaaarför var han tvungen att dö?!?!?  


Lördag hela veckan?

Ja nu vet jag snart varken ut eller in. Dagarna flyter på i samma händelselösa mak, så jag vet knappt vilken veckodag det är..  Det börjar även bli klurigt att skilja på natt och dag, eftersom jag har så svårt nu att sova om nätterna... Plöjer mig igenom bok efter bok som sömnhjälp, men min senast lästa bok hjälpte mig inte ett dugg i den bemärkelsen faktiskt. Snarare tvärtom - den var så bra att jag inte kunde sluta läsa! 


De senaste åren har jag blivit allt blödigare när jag tittar på filmer och diverse TV-program..   Tårarna börjar rinna och har jag ingen som sällskap som "bromsar" mig - så kan jag böla loss halvt hysteriskt..  :)  

Men aldrig har väl en bok fått mig att grina lilleskuttårar, men nu är den premiären avklarad också... 





En grinbok.

The weekend...

Äntligen. Helgen är över. Golvet känns stabilt igen..

Jag måste säga att jag hittade en riktig  "tvillingsjäl" i Veronika i lördags - för gissa vad!?  Hon ÄLSKAR hårdrock hon också!   Och SOM vi rockade hihi! 

För dagen är jag blå och öm fram och bak och på tvärn. Vurporna neröver backarna på väg mot krogen har satt sina grymma spår..  Heels i ishalka var väl sådär...! Å inte en ledig taxi på hela byn.. Men det var längesen jag skrattade som i lördags - det är ju liksom faktiskt rätt roligt att åka "bräda" neröver på klackarna och sedan märka att världen är upp och ner för en stund...  Vi var oss själva helt enkelt.


Veronika lekte paparazzi och här kommer en bild från kvällen - en snäll bild där vi faktiskt ser ut som de fina snälla rara skötsamma flickor vi faktiskt är... 




Jag och Veronika med våra vattenglas... 


RSS 2.0