Systersonen Daniels FC Barcelona-kalas

Idag har jag sockershockat halva Ortsjöns befolkning. Min systerson Daniel fyllde 10 år, och hela hans värld kretsar för dagen kring fotboll - och då helst kring favoritlaget FC Barcelona.

Självklart ville han ha lite FCB-tema till sin dag, så jag styrde upp lite blandat smått och gått till kalaset...
Kak-klubbor, på god väg att bli blivande FCB-spelare.
Spelarnumren på plats. Nr 10 blev den Daniel svepte först, Messi-klubban!
Lite pyssel att få till FCB-vimplar. Men vad gör man inte "för laget"? :)
Vimplarna på plats, on top of choklad/dumle-cupcakes med Dolce de Leche-grädde. En HIT hos barnen!
(Dolce de Leche = kondenserad mjölk, kokad i TRE timmar och sedan blandad med uppvispad grädde)
Ett FCB-emblem till tårtans center. Egenhändigt gjord i sockerpasta - ett pillrigt h-****, men uppskattat (och uppätet) av födelsedagsbarnet!
Och slutligen, lite sparkles och rosa glamour till the little ladies.

Nu har jag swenglishat tillräckligt för ikväll. Ögonen svider och Elaine är trött efter heldag på kalas. Nu vill jag bara glömma Barcelona för en stund...

Läslus


Bok nr 1: Blå dahlia  Bok nr 2: Svart ros   Bok nr 3: Röd lilja


Sen semestern har jag varit en riktig läslus. Jag har ju inte längre TV i sovrummet, vilket är toppen och ger mig guldläge att somna till en 'god bok'.

Nora Roberts böcker ser man precis överallt, i mer eller mindre smickrande omslag, och det har tidigare aldrig lockat mig att läsa hennes böcker. Men när jag klickade runt bland pocketnyheterna på Adlibris, hittade jag en som hette Dödligt Villospår - skriven av just Nora. Den läste jag först. Sen plöjde jag tre till, en trilogi om tre kvinnors livsöden som är skriven på lite fiffigt sätt tycker jag. Blå Dahlia, Svart Ros och Röd Lilja. De tre kvinnorna bor och arbetar tillsammans på en stor handelsträdgård (läs american southern HUGE house). Man lär känna alla tre i första boken, men den skrivs med den ena som huvudperson - men de får vara huvudperson i var sin bok visar det sig. Mysig läsning! Med lite småkusliga inslag...  Absolut läsvärt som gå-till-sängs-bok tycker jag.

Nä, nu ska jag ta och börja kavla lite kakdeg. Knådade ihop ett nytt recept på kakdeg idag efter jobbet, och den har nog snart vilat färdigt i kylen. Cookie-time!Något för barnkalas?
Ikväll har jag testat ett kakrecept för att göra Cookie-pops. Är inte helt nöjd med hur degen var att arbeta ut, så jag ska leta vidare efter min blivande favorit. Jag testade ändå göra lite varianter av pyntade kakor, som kanske skulle passa till barnkalas? Eller vad säger ni med små kottar?

Kaka + roliga gubbar + godis. Jag menar, vad kan gå fel? ;)

Snart kalasIdag har jag bakat lite. Har övat på att färga sockerpasta och göra små blommor etc. Kruxet är bara att jag borde öva på något helt annat, nämligen att få till en Barcelona FC-tårta...  Hmmm?!?!

De här var bara övningsmuffins, så jag har inte ens orkat göra någon frosting att sätta blommorna i. Det fick bli lite trista, "torra" övningsmuffins bara...

Om någon undrar är det min systerson som ska ha kalas till helgen, och i hans huvud finns bara fotboll för dagen. Och mest då "Barca" = Barcelona FC med stjärnspelarna Messi & Co. Ser ni vad jag kan? :D

RSS 2.0